Nytt solcelleanlegg innviet i San Mateo

Øyrådet på Gran Canaria har ambisjoner om å installere solceller på alle sine bygninger, og innviet denne uken et nytt takanlegg i San Mateo nord på øya.

solceller på tak i San Mateo Cueva Grande

Takanlegg med solceller i San Mateo.

Anlegget er det tredje som er satt i drift på øyrådets bygninger i høyfjellet på Gran Canaria. De to første er installert i Artenara og Risco Caido, skriver øyrådet i en pressemelding.

Solkraftanlegget i San Mateo kommune, består av 93 paneler på til sammen 46,5 kilowatt toppeffekt.

Det er montert på Comarca 4-bygningen i Cueva Grande.

Foto: Energidepartementet

Solkraftanlegget har kostet 103 034 euro.

Sammen med solcellene som er installert på taket av Comarca 2-bygningen i Artenara, er den anslåtte reduksjonen i årlige CO2-utslipp på 117,83 ton, omtrent det samme som den reduksjonen 707 kanariske furutrær gir.

Prosjektet er et samarbeid mellom departementet for miljø, klima og energi og Gran Canarias energiråd innen rammen av et initiativ som har fått navnet "takrevolusjonen".

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!