Maspalomas på varmetoppen med 45,1 grader

ØRKENHETE: I dag ble den høyeste temperaturene på Kanariøyene målt i Maspalomas på Gran Canaria.

Sanddyner i Maspalomas.

Sanddynene i Maspalomas dekker et så stort område at det er klassifisert som ørken. 

45,1 grader ble registrert i Maspalomas, Kanariøyenes største turistområde, klokken 13.40, ifølge det nasjonale, meteorologiske instituttet i Spania, Aemet.       

Tasarte vest på Gran Canaria noterte fredagens nest høyeste temperatur på Kanariøyene: 44,8 grader.

På de neste plassen følger Agüimes på Gran Canaria (44.0), Llano de Los Lorros i La Laguna på Tenerife (43,8), og Lomo Pedro Alonso på Gran Canaria (43,5 grader).

Over 40 grader ble registrert på 13 av Aemets målepunkter på øygruppen.

Stor forskjell over kort avstand

Hvor stor variasjon det kan være over korte avstander på Kanariøyene, illustreres av at Puerto de Mogán sørvest på Gran Canaria nådde toppen med 33,6 grader.

Dette lille turiststedet ved kysten ligger bare ti kilometer fra både Maspalomas i den ene retning og Tasarte i den andre retningen.

Likevel lå temperaturen over ti grader lavere enn i Maspalomas og Tasarte.

Nord på Gran Canaria var det nærmest kjølig i sammenligning.

Las Palmas hadde en toppnotering på 30,4 grader.

Varmebølgen fortsetter

Kanariøyene er inne i årets fjerde og varmeste hetebølge.

Aemets værmelding tyder på at den vil vare opp imot eller over 40 grader på de varmeste punktene til tirsdag 15. august, deretter et fall på 4-6 grader på onsdag og torsdag.

Lørdag 12. august er det rødt farevarsel for temperaturer over 40 grader fra Aemet på alle Kanariøyene unntatt El Hierro, der det er oransje varsel for over 38 grader.

Illustrasjon: Aemet

I tillegg fortsetter farevarslene for calima (sanddis fra Sahara) og høye bølger.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!