Kraftig forverring av brannen på Tenerife – massevakueringer i sju kommuner

Endringer i vindforholdene i natt har gitt voldsom kraft til skogbrannen på Tenerife. Masseevakueringer pågår nå i sju kommuner.

Brannkonstabel vekker en familie for evakuering i natt.

Brannkonstabel vekker en familie for evakuering i natt.

Brannen sprer seg skremmende raskt, særlig i nord, og bannslukkerne har vært tvunget til å trekke seg tilbake, kommer det frem i en rekke meldinger fra brannbrigader, nødsentralen og myndigheter på sosiale medier, og sendinger på nyhetskanalen RTVC i dag tidlig.

Situasjonen beskrives som svært komplisert.

Høyere temperatur og lavere luftfuktighet bidrar, sammen med vinden, til flammenes villskap.

Nye evakueringer har blitt beordret i kommunene La Mantanza, Santa Ursula, La Orotava, Güimar, El Sauzal, La Victoria og Tacoronte.

Mange nye veistrekninger har blitt stengt.

Evakueringene har enn så lenge ikke påvirket større tettsteder.

Ber folk samarbeide

Kanariøyenes president Fernando Clavijo, tvitret i dag tidlig en innstendig oppfordring til maksimalt samarbeid fra innbyggerne under evakueringene.

Tusentalls nye evakueringer

Antallet evakuerte mennesker var sent i går kveld drøyt 4500, og antallet stiger fortløpende. I skrivende stund er det ikke bekreftet hvor mange det nå er snakk om.

Det er ventet at antallet vil bli betydelig høyere, uttaler Narcis Pérez, sikkerhetsrådmann i La Orotava, til RTVC i en nyhetssending.

50 kvadratkilometer var i går kveld rammet av brannen.

Arealet i dag er ikke bekreftet av myndighetene i skrivende stund.

18 helikoptre og fly skal settes inn mot flammene i dag, kom det frem på en pressekonferanse i går.

Det har vært en intens natt på Tenerife. Foto: Forsvarsdepartementet

Disse kommunene er berørt

Ti kommuner er direkte berørt av flammene:

De brannrammede kommunene er Arafo, Candelaria, Santa Ursula, La Orotava, La Victoria, La Rosaria, El Sauzal, Tacoronte, La Matanza og Güimar.

Startet tirsdag kveld

Brannen startet sent tirsdag kveld i Arafo og Candelaria.

Onsdag morgen erklærte myndighetene skogbrann i kategori 2, som betyr at det er den kanariske regjeringen som har ansvaret for brannbekjempingen.

Det er ikke meldt om personskader hittil.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!