Nesten 20 prosent mer vindkraft på Gran Canaria i første halvår

En installert effekt på 293,3 megawatt vindkraft var koblet til strømnettet på Gran Canaria i juni, 19,5 prosent mer enn i januar.

Havvindturbiner i solnedgang.

Det planlegges en stor utbygging av vindkraft til havs på Gran Canaria.

I 2026 vil det være oppe i 680 megawatt, mer enn oljekraftverkenes samlede effekt (679 megawatt), anslår det statlige kraftselskapet Red Electrica de Espana (REE).

I tillegg regner REE med at solkraften på øya vil være oppe i 180 megawatt.

Den vil dermed utgjøre nesten 56 prosent av den samlede, installerte effekten i 2026.

Oljekraftverkene vil likevel produsere cirka 55 prosent av strømmen, ifølge REE, i og med at vind- og solkraftverk ikke kan levere strøm kontinuerlig.

Vindkraftrekord i juli

I perioden fra januar til juni svingte den produserte strømmen fra vindkraft mellom 11 og 27 prosent av det totale strømforbruket på øya.

I juli har det vært rekordhøy produksjon fra vindturbinene. 11. juli klokken 14.13 dekket vindkraften cirka 49 prosent av forbruket.

På samme tidspunkt ble 8,5 prosent av strømforbruket dekket av solkraft, slik at fornybar energi sto for over 57 prosent.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!