Modergård skal dyrke frem friske drueplanter for vinprodusentene

Kanariøyenes regjering ønsker å bygge en offentlig vindruegård for å forbedre kvaliteten på druestammene.

vinranke druer

Vinproduksjon er en viktig næring på Kanariøyene.

De skal også gjøres mer motstandsdyktige mot effekten av klimaendringene.

Det dreier seg om å lage en "modergård" for kanarisk vinproduksjon der det skal dyrkes forskjellige drueslag som er fri for sykdommer.

Drueplantene skal distribueres til vinprodusentene på Kanariøyene.

Departementet for klimaendringer, territorial planlegging, landbruk og fiske holder tak i prosjektet, som nylig ble presentert på Kanariøyenes institutt for landbruksforskning (ICIA) i Valle de Guerra.

Myndighetene har jobbet aktivt de siste årene for å styrke vitikulturen og vinkvaliteten på Kanariøyene, og bidra til at vinene blir bedre kjent og anerkjent på verdensmarkedet.

Prosjektet skal gjennomføres i flere faser, og starter med å velge ut drueplanter fra et utvalg på 15 forskjellige dueslag.

Deretter skal plantenes identitet og renhet slås fast.

Tredje fase er en renhetsprosess der kjente virus som har størst innvirkning på kvaliteten og produktiviteten til drueplantene elimineres med hjelp av laboratorieteknikker.

De plantene man da får frem, skal danne stammen i modergårdens druestokker.

I den siste fasen skal helsesertifisering av plantene gjennomføres.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags