Farevarsler for vind og regn på Kanariøyene

Stormen Oscar har ført til farevarsel for sterk vind og nedbør tirsdag og onsdag på Kanariøyene fra Aemet, Spanias nasjonale, meteorologiske institutt.

farevarsel_6_juni_23

Farekart for 6. juni.

Oransje varsel for opptil full storm i kastene gjelder tirsdag nord på Tenerife samt vest og i høyere strøk på La Palma.

På La Gomera og El Hierro er det gult farevarsel for vind.

Gult farevarsel for mulig styrtregn med 15-60 millimeter per time gjelder tirsdag øst, sør og vest på Gran Canaria og Tenerife, øst og i høyere strøk på La Palma, samt på La Gomera og El Hierro.

Animasjon: Metoffice

Onsdag er det gult varsel for nedbør på de samme stedene, og for vind nord på Tenerife.

Vi gjør oppmerksom på at det ofte er store, lokale variasjoner i været over korte avstander.

Det innebærer at det kan blåse eller regne kraftig ett sted, og være tilnærmet vindstille og nedbørsfritt noen få kilometer unna.

I mai og hittil i juni har det vært uvanlig mye overskyet vær, men lite nedbør, og lavere temperaturer enn normalt over store deler av Kanariøyene.

Værmeldingene fra Amet for dagene fremover viser uendrede temperaturer, vekslende skydekke med svak mulighet for nedbør på de vestlige øyene, og svak til moderat vind med sterkere intervaller i høyere strøk i vest på mandag.

Tirsdag kan det komme kraftige regnskyll eller vedvarende nedbør og sterk vind i de faremerkede områdene nevnt tidligere i artikkelen, og stigende nattetemperatur.

Det overskyede været skal fortsette på onsdag, med mulighet for moderate, lokale regnbyger av og til, men trolig mer i vest på de vestlige øyene, og sørvestlig vind som kan blir svært kraftig i kastene på toppene og i sørvest, avtagende om kvelden.

På torsdag melder Aemet et temperaturfall, vind fra nordøst, og en sannsynlighet for nedbør på de fjellrike øyene, og utelukker ikke nedbør på de andre øyene også.

Fra fredag av vil passatvindene igjen dominere på Kanariøyene, hvis værmeldingen slår til, med fortsatt utsikt for nedbør på de fjellrike øyene, og synkende temperatur som skal stige igjen søndag-mandag.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!