64 mistenkte svindlere arrestert i storaksjon

En internasjonal gjeng svindlere som lurte til seg over fire millioner euro har blitt arrestert av politiet, to av dem på Tenerife.

Svindel_Spania_penger

Illustrasjonsfoto

Svindlerne lurte bedriftsledere og institusjonsledere, skriver nasjonalpolitiet i en pressemelding torsdag.

Metoden som ble brukt blir kalt Business Email Compromise (BCE), og går ut på at svindlerne får tilgang til bedrifters e-post-kontoer og kontoinnehaverens identitet for å svindle selskaper. Det ble sikter inn på bedriftsledere og ledere i administrasjoner.

Svindlerne skaffet seg tilgang til selskapenes og administrasjonenes e-poster, kundeprofiler eller firmaprofilen, og sendte e-poster med falske regninger som ble påstått å ha forfalt.

De mistenkte lederne av den kriminelle organisasjonen i Spania har allerede blitt fremstilt for en dommer.

Disse skal ha hatt direkte kontakt med folk i Nigeria, som utførte svindelangrepene.

Utbyttet av svindelen ble sendt til disse personene, ifølge politiet, som klarte å sperre 600 000 euro fra overføring.

Etterforskningen startet etter at et spansk firma anmeldte en svindel på 300 000 dollar for tjenester som ble påstått levert fra et selskap i Kongo.

Betalingen gikk inn på en bankkonto som ikke var knyttet til dette firmaet.

Personen som kontoen var registrert på, hadde også flere andre kontoer hvor det kom inn store summer fra utlandet, oppdaget politiet.

79 personer som hadde bankkontoer utbyttet gikk inn på, har blitt etterforsket i denne saken.

Personene som ble rekruttert til dette, fikk to prosent av summene i betaling.

Resten ble overført til andre gjengmedlemmer.

28 av de mistenkte ble arrestert i Palma de Mallorca, tre på Ibiza, 17 i Valencia, fire i Madrid, fem i Segovia, to i Aranda del Duero (Burgos), to i Zaragoza, to på Tenerife og en i San Sebastián.

De arresterte er siktet for organisert kriminalitet, svindel, hvitvasking av penger, og datahacking.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!