38,2: Varmerekord for andre dag på rad på Kanariøyene

Torsdag ble det satt ny varmerekord for mars på Kanariøyene for andre dag på rad med 38,2 grader, 0,4 grader høyere enn onsdag.

Været_Stråhatt_solbriller_strand

Litt for varmt?

Begge dager ble toppmålingene gjort på 318 meters høyde over havet i Tasarte, som ligger i La Aldea kommune vest på Gran Canaria.

Gårsdagens rekord var den høyeste temperaturen som var registrert i mars på Kanariøyene siden det nasjonale, spanske værinstituttet Aemet startet sine målinger.

Rekorden onsdag, hadde ikke vært slått på 72 år. Nå er den gamle temperatur-rekorden slått to dager på rad.

I likhet med onsdag, oversteg temperaturen også 30 grader på over 30 målepunkter i nettverket til Aemet.

I Maspalomas sør på Gran Canaria var det oppe i 37,2 grader.

Agaete nord på Gran Canaria hadde 36,8 grader.

Pájara på Fuerteventura var oppe i 36,9 grader.

Lufthavnen sør på Tenerife registrerte 37,7 grader.

Farevarsel fra Aemet fredag 31. mars:

Farevarslene for høy temperatur (oransje for over 37 grader sør på Gran Canaria, gult for over 34 på de andre øyene), sterk vind, bølger, skogbrann og sanddis fra Sahara (calima), fortsetter i dag, fredag.

På lørdag er det meldt et kraftig temperaturfall, og det er i skrivende stund kun gult farevarsel for vind i utsatte strøk på Tenerife og La Palma.

Nettene er også varme.

Klokken 03.10 i natt ble det målt hele 34,1 grader i Agaete på Gran Canaria.

Calima-målinger fra Kanariøyenes nettverk av målestasjoner for luftkvalitet, viser at luftkvaliteten er ugunstig, eller svært ugunstig for helsen.

Årsaken er svevestøvet som forekommer mange steder på øygruppen i formiddag.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!