VIDEO: Tolv arrestert for smugling av anabole steroider

Politiet har arrestert tolv personer på Kanariøyene og fastlandet som de mistenker for smugling av anabole steroider i stor skala og hvitvasking av penger.

Her finner politiet ulovlige substanser og store kontantbeløp.

Sju personer ble arrestert i Las Palmas, to i Santa Cruz de Tenerife og tre i Sevilla, skriver politiet i en pressemelding.

Gjengen skal ha operert både nasjonalt og internasjonalt.

Etterforskningen startet i Valencia i 2021, hvor politiet registrerte at ulovlige substanser ble brukt i treningssenter.

Etterforskerne fant frem til et lager og en stor sentral for storskala distribusjon for de ulovlige substansene i Gandía (Valencia), samt i Benidorm og Cale (Andalucia).

16 personer ble arrestert i etterforskningens første fase i 2021.

Deretter rettet etterforskerne blikket mot en gren av den kriminelle organisasjonen som holdt til i Las Palmas på Gran Canaria. Disse skal ha etablert distribusjonslinjer med Sevilla.

Substansene ble hentet fra India og Portugal.

Ifølge politiet var gjengen velorganisert, og i stand til å kjøpe inn, smugle, lagre og distribuere substansene både i Spania og internasjonalt.

Forsendelser til alle deler av Spania og til Frankrike, Italia og Storbritannia er avdekket av politiet.

Regelmessig skifte av navn, hvilke vareforsendelser substansene ble gjemt i, og skifte av transportselskap som varene ble sendt med, ble gjort for at det skulle bli vanskelig å spore dem opp.

Gjenglederen skal være blant de tolv som ble arrestert i andre fase av politioperasjonen.

Over 150 000 doser med anabole steroider og andre ulovlige substanser er beslaglagt under ransakelser i Las Palmas og Sevilla.