Gir pengestøtte for å få 18 nye flyruter til kanariøya La Palma

I vinter skal internasjonale flyforbindelser til Kanariøyene styrkes med 18 nye ruter fra lufthavner i Europa, deriblant Norge, Sverige og Danmark.

Fly

La Palma skal få en opptur med satsing på flere flyruter i vinter.

Kanariøyenes offisielle turismeorganisasjon, Turismo de Islas Canarias, bidrar med opptil 200 000 euro til flyselskapene per nye flyrute som etableres, skriver de i en pressemelding.

Billettsalget for disse rutene skal i tillegg styrkes gjennom flere markedsføringskampanjer i regi av turismeorganisasjonen i avreiselandene.

Utlysningen om å søke pengestøtte til de nye rutene ble presentert 5. oktober.

Steder som ikke allerede har flyforbindelser til Kanariøyene, blir prioritert i slike utlysninger.

Stort løft for La Palma

Denne gangen er det særlig flyforbindelser til øya La Palma som styrkes, ifølge regionens minister for turisme, industri og handel, Yaiza Castilla.

La Palma mistet 16,8 prosent av flyforbindelsen med utlandet i sommer.

«Nå er det på tide å prioritere forbindelsene mellom La Palma og de europeiske markedene, uttaler Castilla i pressemeldingen».

Disse landene er aktuelle

De utvalgte rutene forbinder La Palma med Norge, Sverige, Danmark, Finland, Østerrike, Tsjekkia, Frankrike, Tyskland, Irland, Italia og Storbritannia.

Turismo de Islas Canarias foretrekker forbindelser fra hovedstedene i landene.

Hittil har 202 selskaper sluttet seg til initiativet, opplyses det. Over to millioner euro har blitt investert.

EU-godkjent støtte

Kunngjøringen av de nye flyrutene som er valgt ut til støtteordningen har blitt sendt til offentliggjøring i EUs offisielle tidsskrift EUT.

Dette gjennomføres innenfor rammen av Flight Development Fund, som er godkjent av Europakommisjonen og forvaltes av Turismo de Islas Canarias.

Stiller krav

For å kunne få økonomisk støtte, må ett av fler krav innfris.

Det er blant annet utelukkende internasjonale flyruter som er nye for La Palma eller bedrifter som forplikter seg til å drive flyrutene i minst to år som kan få støtte.

Maksimumsbeløpet som gis i støtte kan ikke overstiger halvparten av det lufthavnen krever.

Tags