Årets beste gofio på Kanariøyene kommer fra La Gomera

Årets beste gofio på Kanariøyene heter Gofio Gomero, og er laget av hvete, hirse, bygg, havre og kikerter.

Gofio på Kanariøyene

Vinnergofioen ble kåret i Kanariøyenes årlige, offisielle gofiokonkurranse, arrangert av Kanariøyenes institutt for kvalitet i landbruksmat.

Produsenten heter Rayco Herrera Cháve.

Gofio Gomero vant også fjorårets konkurranse.

86 forskjellige gofio-varianter fra 19 produsenter på Kanariøyene deltok i konkurransen.

35 av disse ble kvalifisert til finalerunden.

Gofio Gomero vant også stor gullmedalje og prisen for beste gofio i barnas smakskonkurranse, skriver departementet for landbruk, husdyr og fiske i en pressemelding.

Gofio er et kanarisk spesialmel laget på ristet korn eller andre planter som er rike på stivelse, noen ganger tilsatt salt.

Produktet har vært en del av det kanariske kjøkken helt siden urfolkets tid.

Det har også fulgt utvandrere fra Kanariøyene til Karibia og Vest-Sahara.

Gofio kan brukes i alle dagens måltider, fra frokost til dessert. 

På Kanariøyene er det et ordspråk som sier at «en kanarier spiser ikke grønnsaker, han spiser gofio»

Gofio blir sett på som en slags kanarisk «supermat» på grunn av dens næringsegenskaper og allsidighet.

Den årlige produksjonen ligger på over 6900 tonn.

Tags