Billigere fergereiser mellom Gran Canaria og Tenerife

Både Fred. Olsen Express og Naviera Armas kutter prisene på fergebilletter mellom Gran Canaria og Tenerife.

Du kan ta ferge til Tenerife enten med Naviera Armas fra Las Palmas, eller med Fred. Olsen fra Agaete nordvest på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik.

Naviera Armas er det billigste alternativet av de to fergeselskapene, men de bruker også lenger tid på reisene i og med at de har ordinære ferger, ikke hurtigående ferger. Reisen mellom Gran Canaria og Tenerife tar to og en halv time.

I dag er 9,50 euro den ordinære prisen for en fergebillett med Naviera Armas mellom Las Palmas på Gran Canaria og Santa Cruz de Tenerife.

Dette gjelder fastboende (residente) på Kanariøyene, og hvis du kjøper tur-retur-reise. Bestiller du bilett bare en vei, er prisen 17,50 euro.

For turister er prisen dobbelt så høy for alle billetter.

Skal bli billigere

Selskapet har planer om å redusere billettprisen snart, skriver Laprovincia.es.

De har også tenkt å sette opp flere avganger til sommeren. Nå går fergene tre eller fire ganger om dagen, to ganger på lørdager.

Tar turen på en time

Fred. Olsen Express klarer turen mellom øyene på en time med sine hurtigferger, men de reiser ikke fra Las Palmas. Du må ta deg til Agaete nordvest på øya, en reise som tar cirka 25 minutter fra Las Palmas.

Fred Olsen stiller med gratisbusser på strekningen for sine passasjerer.

Satte ned prisene

I en kampanje selskapet nylig lanserte er den laveste prisen på en enkeltbillett for en passasjer som er fastboende på Kanariøyene 17,50 euro, og dobbelt så mye for turister.

En bilpakke med sjåfør og fire passasjerer gir en passasjerpris på 11,60 euro for fastboende.

Studenter kan reise for åtte euro en vei med Fred Olsen. Selskapet har seks avganger om dagen mellom øyene.

Fly koster mer

Med Binter Canarias kan fastboende få billetter til 35 euro mellom Gran Canaria og Tenerifes sørlige flyplass. Også her er det dobbelt så dyrt for turister.

Selskapet har en kampanje i oktober og november der det er mulig å få billetter ned til 22 euro for fastboende, 44 euro for turister, men antall plasser er begrenset.

Les også:

Kanariske hurtigferger dreper hvaler, hevder WWF

Ferger på Gran Canaria

Ny fergerute mellom Gran Canaria og Tenerife

Fred Olsen halverer båtforbindelsen med El Hierro

Ny hurtigbåt til Fuerteventura

Fred Olsen åpner ny båtlinje fra Las Palmas