Nye leserrekorder for Canariajournalen

I årets første kvartal har det vært en solid leservekst og kvartalsrekord for Canriajournalen. En svært uvanlig nyhetsmåned bidro til rekordmange lesere i mars, og ny ukesrekord ble også satt.

I årets tre første måneder har antallet lesere økt med cirka 170 000 fra samme periode i fjor. Foto: Pixabay

Av: Gunn Kleven gunn.kleven@canariajournalen.no

Canariajournalen hadde 236 422 lesere og over 1,2 millioner sidevisninger i mars, viser statistikk fra Google Analytics.

Den forrige månedsrekorden på 174 643 fra 2017, som nesten ble tangert året etter, ble dermed grundig slått.

Mars har utvilsomt vært en høyst uvanlig måned på mange områder, også nyhetsmessig, fullstendig dominert av krisen som er skapt av corona-viruset. Det har gitt en stor forandring i folks hverdag, og tydelig utslag på lesertallene for mange nyhetsmedier.

Ny ukesrekord ble også satt for Canariajournalen med 136 991 lesere den andre uken i mars.

Den uken ble brede og dyptgripende tiltak mot covid-19-viruset, med samfunnskonsekvenser uten like, annonsert både på Kanariøyene og i Spania.

Fra 5. til 16. mars lå de daglige lesertallene på mellom 20 000 og 43 000 lesere. Den siste delen  av måneden flatet det ut på mellom 11 000 og 15 000 daglig, hvilket er i nærheten av det normale på denne tiden av året.

Pandemien var ikke det eneste som tiltrakk seg uvanlig mange lesere. Tidlig i måneden fant svært mange det også interessant å lese om virkningene av den tykkeste sanddisen fra Sahara (calilma) som har rammet Kanariøyene på 40 år.

Dagsrekorden ble imidlertid ikke slått i mars. Den er på over 47 000 lesere, og ble satt under et ekstremt kraftig snøvær på Kanariøyene.