Påskefeiring i Las Palmas

Påskeprosesjoner og gudstjenester i Las Palmas

Santa Ana-katedralen i Las Palmas
Santa Ana-katedralen i Las Palmas
Når: -

I Las Palmas foregår mye av den religiøse påskefeiringen i gamlebyen Vegueta, hvor Santa Ana-katedralen ligger. Prosesjonene her er svært populære og overværes av mange.

Påskefeiringen i Las Palmas starter Palmesøndag klokken 11:00 med prosesjon med statuen “La burrita” eller “mannen på eselet” til minne om Jesu inntog i Jerusalem. Ruten for prosesjonen er; Parque de San Telmo, Mayor de Triana, Perdomo, Pérez Galdós, Buenos Aires og til Parque de San Telmo der det holdes gudstjeneste før statuen igjen plasseres i sitt tempel.

Samme kveld klokken 19:00 er det prosesjon med statuene Cristo de la Salud og La Virgen de la Esperanza de Vegueta. Prosesjonen starter og avslutter på Plaza de Santo Domingo de Guzmán.

Tirsdag 26.mars kl.19:30 er det igjen prosesjon med statuene av Nuestra Señora de los Dolores de Triana og San Telmo. Prosesjonen starter og avslutter i Parque de San Telmo rundt klokken 22:30.

Onsdag 27.mars klokken 20:00 kan man få med seg prosesjonen med statuene Santísimo Cristo con la Cruz a Cuestas og Nuestra Señora de los Dolores de Vegueta. 

Skjærtorsdag klokken 24:00 er det prosesjon med statue av Jesus på korset, kalt Santísimo Cristo del Buen Fin. Prosesjonen starter og avsluttes på Plaza del Espíritu Santo. 

Langfredag klokken 11:00 har man igjen tatt i bruk en gammel tradisjon, nemlig en prosesjon med en spesiell lykt til ære for fiskerne som la til havn ved bryggen i Las Palmas. Prosesjonen starter og avsluttes i Obispo Codina og deretter er det Pregón de Las Siete Palabras ( refererer til de syv ordene Jesus sa idet han ble korsfestet ) klokken 13:00. 

Den mest spektakulære prosesjonen går ca klokken 18:30 på langfredag. Procesión Magna lnterparroquial er et høydepunkt for mange. Prosesjonene som består av en rekke statuer starter fra de tre kirkene Santo Domingo de Guzmán, San Augustin og San Fransisco de Asís og samles i en felles prosesjon som deretter skiller lag når statuene skal tilbake til sine respektive templer. 

Helt på tampen av langfredag slår statuen Pontificia y Real Cofradía de Nuestra Señora de la Soledad de la Portería Coronada følge med prosesjonen til Nuestra Señora de la Soledad de la Portería Procesión del Retiro de Triana.

Påskemorgen kl.11:30 Påskeuken avsluttes med feiring av Jesu oppstandelse påskemorgen. Det blir prosesjon med statuen Cristo Resucitado (Kristus den oppstandne). Prosesjonen går fra Parroquia de Santo Domingo via Sor Brígida, Paseo de San José, Hernán Pérez, Reyes Católicos, García Tello og ender opp tilbake i Santo Domingo.

Programmet for kirkene i Las Palmas og andre steder på øya finner du her: diocesisdecanarias.es

Les også

Det skjer