Hotellområde i Maspalomas er blitt kulturbeskyttet

Øyrådet på Gran Canaria godkjente i en erklæring av palmelunden Oasis i Maspalomas og tilstøtende områder, hvor det ligger flere hoteller, som område av kulturhistorisk interesse.

Oasis-området ved fyret i Maspalomas vil gjennomgå store forandringer. Foto: Google Maps/Canariajournalen.no

Rett før riving og påfølgende nybygging av RIU-hotellet Grand Palace Maspalomas Oasis, bestemte øyrådet på Gran Canaria seg i april i fjor for å BIC-erklære palmelunden hvor hotellet ligger og dets omgivelse.

Det vil si at det er beskyttet som kulturhistorisk arv.

I dag ble BIC-erklæringen godkjent av øyrådet, skriver Canarias7.es.

Det vil påvirke flere hoteller og et kjøpesenter som allerede ligger i området, ikke bare RIUs Grand Palace Oasis-hotell.

Ny plan for området

Basert på BIC-erklæringen vil det bli utarbeidet en fremtidig spesialplan for utvikling av området.

Blant annet er det ventet at strandsonen vil bli renset for bygninger slik at kystlovens krav blir innfridd og stranden blir mer tilgjengelig, og at palmelunden bli gjort mer synlig.

Hotell må bli lavere

Mye tyder på at hotell Ifa Faro og Riu Grand Palace Maspalomas Oasis antagelig må rives, og at sistnevnte vil bli bygd opp igjen som en mye lavere bygning med hovedfasaden vendt mot havet.

Selskapets opprinnelige planer var å bygge et høyere og større hotell.

Kjøpesenteret Oasis vil trolig bli flyttet østover.

Det nye RIU-hotellet får da direkte tilgang til stranden. Hotel Ifa Faro og restaurant El Senador vil etter alt å dømme bli gjort om til et luksuriøst kjøpesenter.

Hotellene Palm Beach, Residencia og Sea Side vil etter alt å dømme ikke bli berørt.

Stor uenighet

Det har vært mye krangel om RIUs hotellplaner og BIC-erklæringen.

Det siste er at Gran Canarias president, José Miguel Bravo de Laguna, må svare på korrupsjonsbeskyldninger knyttet til beslutningen om BIC-erklæring.

Tags