ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 12. DESEMBER 2013 - SIST ENDRET 13. DESEMBER 2013
Slik er det tenkt at den lille romfergen skal lette fra et Airbus 300-fly som har tatt av fra Gran Canaria og fortsette opp i verdensrommet. Foto: Swiss Space System

Sveitsere vil sende opp romferger fra Gran Canaria

Det sveitsiske selskapet Swiss Space Systems (S3) presenterte i Maspalomas i dag planer om å etablere en base for romferger ved lufthavnen på Gran Canaria. Plane er å sende turister på tur opp i verdensrommet.

ANNONSE

Planen er å montere en liten romferge på 250 kilo oppå et Airbus 300-fly som skal frakte denne 10 000 meter til værs før rakettene tar den videre til 100 kilometers høyde. På den måten kreves det betydelig mindre energi for å sende den opp i verdensrommet.

I tillegg er det planer om å starte med kommersielle turistaktiviteter der folk kan oppleve et kort øyeblikk av vektløshet ved å fly i en parabolisk bane i en annen, ombygd Airbus på 10 000 meters høyde. Dette skal koste hver passasjer den nette sum av 3000 euro.

Fem ganger lydens hastighet

På lang sikt har Swiss Space Systems planer om å starte supersoniske, interkontinentale flyvninger der passasjerene fraktes med fem ganger lydens hastighet, skriver Laprovincia.es.

Selskapet hevder at de vil investere 200 millioner euro på Kanariøyene. 60 millioner skal gå til å bygge et oppskytingssystem for romfergene. Romfergen har fått navnet SOAR.

Første romferd i 2018

Arbeidet med å bygge stasjonen på Gran Canaria skal begynne neste år, og første trinn skal være ferdig i 2016. I 2018 skal den første, ubemannede romfergen sendes ut i verndensrommet, og i 2020 skal den første bemannede turen skje.

Da er det meningen at opptil seks passasjerer og to piloter ka ta seg en tur opp i verdensrommet.

Virgin er først ute

Virgin Galactic har et lignende prosjekt i New Mexico, USA. Der er det en venteliste på over  500 mennesker som er villig til å betale 150 000 euro hver for en kort reise i verdensrommet.

En prøveoppskyting ble gjort i april, og den første romreisen skal angivelig skje allerede i 2014.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER