Turistkommune på Gran Canaria skal forbedre turstier

 Mogán kommune sørvest på Gran Canaria i et EU-prosjekt kalt Eco-Tur som går ut på å forbedre turister.

Denne turistien i Mogan skal fikses opp og skiltes bedre. Ill: Google Earth / Mogan kommune

Eco-Tur er en del av EUs transnasjonale samarbeidsprogram og søker å konservere, rehabilitere og fremheve naturarv og etnografisk arv gjennom fornyelse og diversifisering av turistaktiviteter.

Økoturisme og aktiv turisme står sentralt. Prosjektet pågår til utgangen av 2018.

Kun Mogan

 Mogán er den eneste kommunen på Gran Canaria som er med i prosjektet, skriver kommunen i en pressemelding. Kommunen har fått 204.000 euro fra EUs regionale utviklingsfond Feder og bidrar selv med 36.000 euro fra kommunale fond.

16. og 17. juni deltok 17 representanter fra kommuner på Kanariøyene, Azorene, Madeira og Cape Verde samt i Mauritania og Senegal på et transnasjonalt seminar for utveksling av erfaringer fra Eco-Tur-prosjektet på øya Pico, som ligger på Azorene.

30 kilometer tursti

Mogán har etablert en lokal tiltakskomité (CAL) for Eco-Tur prosjektet med medlemmer fra den tekniske staben, kommunestyret, og representanter for forskjellige grupper og eksperter på miljøspørsmål, vandring, nødsituasjoner og risikostyring.

I CALs første møte ble det lagt frem forslag til en tursti på cirka 30 kilometer som skal forbedres i henholdt til Eco-Turs kriterier.

Turstien skal rehabiliteres og det skal settes opp skilt med georeferanser og informasjonspaneler.

Skilting er et særlig viktig tiltak i og med at det er dårlig med skilting av kommunens turister i dag, og Mogán er en av de kommunene på Gran Canaria hvor det gjennomføres flest redningsaksjoner etter at turgåere har gått seg vill.

Her går turstien

Ruten som skal rehabiliteres deles inn i fem seksjoner som blir brukt av mange turister.

Starten er i Degollada de Tasarte, videre fortsetter stien gjenom La Cogolla, Casas de Veneguera, La Fortaleza (Cruz de Mogán), Molino de Viento, El Guirre, Degollada de Las Lapas, Los Caideros de Tauro, Degollada de la Yegua, Piquillo de Barranquillo Andrés, Iglesia de Barranquillo Andrés, Tagoror de Tauro, Presa del Salto del Perro, Fuente de Durazno og Los Albarianes til Pie de la Cuesta.

Tags