Ti toppmål på Gran Canaria

Turistvesenet på Kanariøyene har laget en ny oversikt over ti steder du bør besøke på hver av øyene. Her er oversikten for Gran Canaria.

Guayadeque er på listen over de ti viktigste besøksmålene på Gran Canaria. Der kan du se bebodde huler både uten og med tilbygg, som denne. Foto: Hugo Ryvik

Ti på topp-listene for hver øy presenteres på nettsidene turismodecanarias.com. På Gran Canaria mener turistvesenet at du ikke bør gå glipp av disse stedene:

Roque Nublo

Gran Canarias mest kjente landemerke. En 80 meter høy basaltmonolitt. Toppen ligger på 1813 meters høyde.

Monolitten kan med fordel beskues fra den typisk kanariske, godt bevarte fjellbyen Tejeda, som er en severdighet i seg selv.

Cueva pintada

Midt i byen Gáldar helt nord på Gran Canaria ligger Museo de la Cueva Pintada, et museum der du kan beskue hulemalerier utført av Gran Canarias urbefolkning.

Puerto de Mogán

Denne lille, pene landsbyen helt sørvest på Gran Canaria hadde frem til 1980-tallet ikke stort mer enn en fiskehavn med rullesteinstrand, noen få hus, og en plantasje.

Nå er den bygd ut for turisme, men litt av det søvnige, avslappede preget er behold til tross for økt turisttrykk.

Stedet blir markedsført som Lille Venecia på grunn av de lave, hvite husene nede i havnen, hovedsakelig utleieleiligheter, blomsterprakten og småbåthavna.

Fra Puerto de Mogán kan du se flotte solnedganger.

Playa de Las Canteras

Hvor mange byer kjenner du til har en kilometer lang, bred sandstrand helt inne i bykjernen?

Playa de Las Canteras i Las Palmas er en slik strand, med et rikt marint liv, et yndet sted for solbadere, dykkere og surfere, og mye liv og røre langs den brede strandpromenaden.

Dunas de Maspalomas

En miniørken ved Atlanterhavet midt i en av Spanias viktigste turistområder.

Puerto de las Nieves

I det bratte nordvest av Gran Canaria ligger det en trivelig liten kystby med gode fiskerestauranter og fin utsikt til solnedgangene og de bratte klippene som stuper ned i havet.

Casco de Teror

Nordøst på Gran Canaria ligger fjellbyen Teror, godt bevart og typisk kanarisk med mange flotte trebalkonger på husene.

Teror er Gran Canarias skytsengel “pinjemadonnaens” (Nuestra Señora del Pino) hjemsted, og åsted for en stor, årlig pilegrimsferd der titusener av mennesker kommer til bykjernen.

Vegueta

Den historiske bydelen Vegueta i Las Palmas har over 500 år gamle gater og smug, vakre kirker og torg, og mange arkitektonisk interessante bygninger. Dessuten kryr det av trivelige, små kafeer og restauranter.

Barranco de Guayadeque

I en lang, frodig ravine mellom Agüimes og Ingenio øst på Gran Canaria kan du oppleve spor fra urbefolkningens tid og vakker natur.

Mange huler er bebodde selv i dag, om enn i moderne innpakning.

Det fins både hulekapell, flere hulerestauranter og et museum i dalen.

Caldera de Bandama

Et stort vulkankrater i nærheten av Las Palmas, med vakker natur og en gammel plantasje i bunnen av krateret.

Mange av øyas vinprodusenter holder til i dette området.