Over 50 hendelser forårsaket av uværet er registrert på Tenerife, La Palma, El Hierro og La Gomera

Vindkast på opptil full storm og nedbør har allerede ført til at over 50 uværsrelaterte hendelser er registrert frem til 15-tiden i dag på de vestlige Kanariøyene. Ved 17-tiden er det ventet at uværet er framme på Gran Canaria, og myndighetene ber folk om å holde seg inne når det kommer.

La Gomera i dag. Foto: Poteccion Civil La Gomera

Ras, trær, gjerder og skilt som faller over ende og murer som kollapser er den typen hendelser det har vært mest av i dag, meddeler nødetatene på Kanariøyene i en pressemelding.

Slike hendelser er registret i blant annet i Santa Cruz de Tenerife og på vei TF-1 på høyde med Candelaria, i Los Silos, La Orotava og La Laguna på Tenerife, samt i El Pinar og Santa María del Mar på El Hierro, Breña Alta på La Palma, og i San Sebastián de La Gomera og Hermigua på La Gomera.

I El Rosario har trafikklys konket ut og i Bajamar har det vært strømbortfall.

Nedsatt sikt har ført til at fly som skulle lande på Lanzarote og Tenerifes sørlige flyplass har blitt omdirigert i dag.

Flyplassoperatøren Aena meddelte i en Twitter-melding ved 15.30-tiden at ingen fly fikk lande på eller ta av fra den sørlige og den nordlige flyplassen på Tenerife. 36 fly ble omdirigert før flyplassene åpnet igjen da været bedret seg.

På La Palma og Tenerife er flere veier opp i høyfjellet stengt.

Veien til Guayadeque på Gran Canaria er også i dag stengt på grunn av rasfare. På motorveien i Arinaga på Gran Canaria var vind og regn medvirkende årsak til en trafikkulykke i dag.

I Arinaga løper også en vindturbin som ikke er i bruk løpsk, og har ført til at gater er avstengt fordi blader kan løsne fra turbinen. 

På sørsiden av Gran Canaria har lesere i dag rapporterer om brukbart vær med en del sol og noen regnskurer. Fra sørsiden blir det fortalt om mye vind og regnskurer. I Las Palmas skyet, men brukbart vær.

I fjellområder i sørøst er det en hel del vindkast og hyppige, men korte regnbyger.

Myndighetene på Gran Canaria og de andre Kanariøyene har avlyst utendørsaktiviteter i dag og anmodet private firma og organisasjoner om å gjøre det samme. I Arguineguin er begravingen av sardinen, karnevalets avslutning, avlyst.

Tre herberger som kan gi ly til 50 personer er klargjort i Mogán, San Bartolomé de Tirajana, Santa Lucía de Tirajana og Las Palmas på Gran Canaria.

En fotballkamp mellom Tenerife og Lugo er også avlyst. I Izana på Tenerife bar brannmannskap reddet to personer som var fanget i snøen.

Tags