Myndighetene på Gran Canaria advarer om snø i fjellene

Nordmenn som har vinterferie på Kanariøyene denne uka kan trolig teste skiføret, hvis de vil. Øyrådet på Gran Canaria går i dag ut med en pressemelding og på sosiale medier der de advarer folk mot å reise opp i fjellene hvis det blir snø.

Vind- regn- og snøvarsler er sendt ut av direktoratet for beredskap og sikkerhet på Kanariøyene. Gran Canaria, Tenerife og La Palma kan få snø i dag og i morgen.

Ifølge værmeldingene er det høy sannsynlighet for nedbør, fallende temperaturer og sterk vind på torsdag og fredag. Varsler om vind, regn og snø har blitt sendt ut av øyrådet.

Over 1500 meters høyde er det stor mulighet for at det blir temperaturer rundt frysepunktet. Det betyr snø, noe den kanariske befolkningen elsker å oppleve.

Vanligvis valfarter kanarierne opp i fjellene når det kommer snø.

Myndighetene oppfordrer nå folk til å vise stor forsiktighet og respektere skilt som blir satt opp.

Det blir påpekt at det er fare for ulykker, særlig når temperaturen ligger rundt frysepunktet, og du dessuten befinner deg i områder med svært spredd befolkning.

I dag holder flere offentlige institusjoner på Gran Canaria et møte der de skal avgjøre hvilke forholdsregler de skal ta foran det varslede uværet.

Tags