Glohet natt med over 30 grader på Gran Canaria

Søndagens høyeste temperatur på Kanariøyene ble målt til 42,8 grader i Agüimes sørøst på Gran Canaria, hvor temperaturen holdt seg over 33,7 grader i hele natt.

Det kan være vanskelig å få sove i varmen. Svært mange privatboliger har ikke installert kjølesystemer. Foto: fxquadro

Det var fire målepunkter på Kanariøyene hvor nattetemperaturen ikke kom lavere enn 30 grader, viser måleresultatene fra det Spanias meteorologiske instituttet, Aemet, det siste døgnet.

I fjellområder i San Bartolome de Tirajana sør på Gran Canaria ble det to steder målt 40-42,8 grader søndag, og nattetemperaturer på 30,2 og 33.4 grader.

I Tasarte på vestkysten av Gran Canaria ble det målt 42,6 grader søndag, og en nattetemperatur på 31,6 grader.

Dagtemperaturen ved sørøstkysten på Gran Canarias lufthavn, bare 15 kilometers kjøring fra Agüimes, var hele 16,6 grader lavere enn i Agüimes by (26,2 grader på søndag).

Turistområdet Maspalomas i sør var oppe i 34,9 grader i går og ikke under 25,7 i natt, og Puerto de Mogán i sørvest hadde 37 grader på det meste i går og ikke under 24,6 i natt.

I Las Palmas nord på Gran Canaria var det imidlertid bare 25,7 grader på det meste søndag.

I dag er det oransje farevarsel for temperaturer over 37 grader sør, vest og øst på Gran Canaria, og gult for minst 34 grader i de høyeste fjellområdene sentralt på øya samt på Fuerteventura og hele Tenerife unntatt nordsiden.

For tirsdag melder Aemet et ytterligere temperaturfall, og det er igjen farevarsler.

Tags