Uvanlig nyhet: Hotellprisene går ned på Kanariøyene

Denne nyheten fra Kanariøyene har du ikke sett på veldig lenge: Prisene for hotellovernatting har gått ned i august sammenlignet med samme måned i fjor.

Femstjerners hoteller på Kanariøyene har i gjenomsnitt satt ned prisene med 8,7 prosent i august. Foto: Hugo Ryvik

På Kanariøyene er prisfallet i august på 4,8 prosent.

Costa Brava og Balearene har hatt en prisnedgang på 3,9 prosent, viser en undersøkelse fra Mabrian Teknologias i samarbeid med turistmyndigheter i Spania som ble publisert i går, fredag.

På Costa Blanca gikk prisene ned med hele 6,2 prosent. Der er hotellbelegget vært det laveste siden 2014, ifølge hotellforeningen Hosbec.

Færre overnattinger

Prisnedgangen i turistområder henger sammen med at det for første gang siden 2013 har vært en nedgang i hotellovernattinger i Spania mellom januar og juni. I juni var det 210.000 førre overnattinger på Kanariøyene.

Priser på 1802 hoteller med tre, fire og fem stjerner på Kanariøyene, Balearene, Costa Blanca og Costa Brava er analysert i studien.  

Hotell med fem stjerner på Kanariøyene har redusert prisene med 8,7 prosent i gjennomsnitt i forhold til august 2017. For firestjerners hotell er reduksjonen på 5,35 prosent, og trestjerners 1,2 prosent.

Samme prisforskjell til Tyrkia

Til tross for prisnedgangen er prisforskjellen til hoteller i turistområder i Tyrkia ikke blitt noe særlig mindre, ifølge studien, selv om prisene der har steget med 20 prosent i august sammenlignet med samme måned i fjor.

Tags