Dette er ansiktet til en urkvinne som levde på Kanariøyene for 1500 år siden

Ansiktet til en kvinne som levde på Kanariøyene for 1500 år siden er gjenskapt på grunnlag av en hodeskalle. Av utseende kunne det vært en av naboene dine, eller noe andre du kjenner.

Slik så med god sannsynlighet en urkvinne av første generasjon på Kanariøyene ut.

 Det er hodeskalle nummer 977 fra Museo Canario i Las Palmas som vitenskapsmenn har brukt for gjenskape ansiktet til en av de første innbyggerne på Kanariøyene med moderne teknikker.

Øyrådet på Gran Canaria, arkeologiselskapet Tibicena og museet presenterte i dag ett av de mest ambisiøse prosjektene de seneste årene: Å sette et troverdig ansikt på et urmenneske fra Kanariøyene basert på rettsvitenskapelig informasjon.

Kvinnen som er gjenskapt hadde en bred nese, mørke øyne, mørkt hår, mørk hud og et arr i pannen.

Hun var mellom 25 og 30 år gammel da hun døde, og har fått et voldsomt slag i pannen som brøt gjennom kraniet. Dessuten hadde hun mistet flere tenner på grunn av infeksjoner i munnen.

Vitenskapsmennene har også slått fast at hun var blant de første urmenneskene på Kanariøyene, og at hun hadde en høy posisjon i samfunnet.

Skallen ble funnet i La Fortaleza i Santa Lucía de Tirajana på Gran Canaria, hvor arkeologene tror det har vært et viktig tempel.