Savnet triatlonutøver trolig funnet død på Tenerife etter over tre år

Levningene etter en person ble i dag funnet på 3000 meters høyde på fjellet Teide på Tenerife. Det kan være triatlonutøveren Víctor Teni, som forsvant 1. januar 2014 da han skulle på en treningstur i området.

Víctor Teni har vært savnet siden han tok en treningstur i høyden på Teide, Spanias høyeste fjell, i 2014. Foto: Pixabay

Liket ble oppdaget i dag tidlig i Cañadas del Teide av en turgåer, ifølge kilder i Guardia Civil som avisen Canarias Ahora refererer til.

Det er angivelig en middelaldrende mann med sportsklær som er funnet i mumifisert tilstand. Foreløpig er ikke bekreftet fra offisielt hold om det er Victor Teni.

Mercedes Roldós fra regionsregjeringen og den spanske regjeringens representant på Santa Cruz de Tenerife, Guillermo Diaz Guerra, har bekreftet overfor pressen at det kan være Teni, og en gruppe fjellfolk som han tilhørte skal ha rapportert at det er ham.

Gjenstander som angivelig tilhører Teni skal ha blitt funnet på samme sted.

Det kom et tett snøfall ett døgn etter at Teni ble borte, og liket ble funnet ved bunnen av en bratt skråning der det vanligvis samler seg mye snø. Det har gjort det vanskeligere for letemannskapet å oppdage personen da letingen pågikk i 2014.

Tenis bil ble funnet i Teide nasjonalpark. Han hadde bedt om nøklene til en hytte i området som brukes av fjellfolk før han reiste dit fordi han ville hvile ut i bygningen etter treningsøkten.

Liket er fraktet til rettsmedisinsk institutt hvor identitet og dødsårsak skal bringes på det rene.

Tags