Straffes hardt for ulovlig utleie på Kanariøyene

Sanksjoner er satt i gang mot 76 hoteller, leiligheter og hus som driver med ulovlig utleie av innkvartering på Kanariøyene. Bøtene kan komme opp i 300 000 euro.

Leilighetsbygg sør på Gran Canaria. (Bygningen på bildet har ingen direkte tilknytning til innholdet i artikkelen). Foto: Hugo Ryvik

Alvorlige tilfeller skal straffes med bøter på 1500-30 000 euro, mens svært alvorlige tilfeller kan få 30 000- 300 000 euro i bøter.

Det er generaldirektoratet for organisasjonen som promoterer turisme på Kanariøyene for myndighetene, Ordenación y Promoción Turística del Gobierno de Canarias, som har satt i gang sanksjonene.

Organisasjonen mener at de 76 utleierne til sammen har tjent 2,3 millioner euro på den ulovlige utleien.

Sanksjonene er et resultat av de første åtte månedenes innsats i en spesiell handlingsplan for turister hvor uautorisert utleievirksomhet på Gran Canaria kontrolleres, skriver canariasahora.es. 

I løpet av de åtte månedene er det foretatt 7000 inspeksjoner og tester av innkvarteringssteder som angivelig er ulovlige, sa viseministeren for turisme, Ricardo Fernandez de la Puente Armas, på en pressekonferanse.

Det er funnet 2757 utleieenheter som høyst sannsynlig ikke overholder utleiebestemmelsene. 346 av disse er ikke autoriserte for utleie.

1452 enheter skal sjekkes nøyere på grunn av manglende dokumentasjon.

Kontroll av utleieenheter er gitt høyeste prioritet hos de kanariske myndighetene og av Kanariøyenes president Paulino Rivero, sammen med rehabilitering av utleieenheter og promotering av Kanariøyene som merkevare for turisme.

Tanken bak er at den ulovlige utleien skader de som driver lovlig. Det lokale politiet i distriktene bistår myndighetene med å avdekke ulovlig utleievirksomhet.

Tags