Over 400 000 færre turister på Kanariøyene i 2019

Kanariøyene tapte færre turister enn mange fryktet i fjor: Det endte på cirka 15,1 millioner turister. Nedgangen utgjør cirka 2,6 prosent fra 2018.

Gågate i Galdar på Gran Canaria. Foto: Canariajournalen

Av: Redaksjonen Redaksjonen@canariajournalen.no

Konkursene til Thomas Cook i september og German Air tidligere i fjor, og fornyet konkurranse fra Egypt, Tyrkia og Tunisia , førte til at analytikerne så for seg en kraftig nedgang i 2019.

De dystre spådommen ble imidlertid gjort til skamme.

Nedgangen fra 2018 ble på litt over 400 000, ifølge foreløpige tall fra Frontur som ble presentert på en pressekonferanse tirsdag av turistminister Yaiza Castilla.

De endelige,offisielle tallene kommer i februar-

Året endte med det tredje største antallet turister i historien etter 2017 (cirka 16 millioner) og 2018 (cirka 15,5 millioner).

En styrket eurokurs i forhold til kroner gjorde det dyrere for skandinaver å feriere i euroland.

Svenskene og danskene gikk da også mye tilbake på Kanariøyene, men for nordmenn var det bare en mindre endring, viser tall fra offisielle statistikker som Canariajournalen har samlet inn.

Tall for enkeltnasjoner i desember foreligger imidlertid ikke ennå.

En utfordring ved inngangen til 2020 er at Ryanair nå har nå lagt ned sine flybaser på Kanariøyene og redusert antallet flyvninger. Selskapet opprettholder imidlertid fortsatt 235 ruter på Kanariøyene.’

Castilla tror at Ryanair med tiden vil gjenopprette basene på Kanariøyene. Selskapets argument for å legge ned var mangel på fly som følge av at Boeings 737 Max-fly står på bakken.

Turist-, industri- og handelsministeren har bestilt en studie av hvilken effekt Brexit vil få på øygruppens turisme, industri og handel.

Tags