Nytt forsøk på å modernisere Playa del Inglés

Regjeringen på Kanariøyene lanserte 1. oktober nye planer for modernisering av turistområdene sør på Gran Canaria.

Planer for rehabilitering av området i sør er lagt frem før, og er påbegynt. Men det er svært mye som gjenstår.

Det er San Agustín, Playa del Ingles, Maspalomas og Meloneras som skal få en ansiktsløfting. Planen for turistområdene sør på Gran Canaria skal være ferdig i desember i år.

Det er planer om å gjøre noe med veiene, kyststrekningen, transportopplegget, gågater og åpne plasser.

Hørt det før

Dette er langt ifra første gangen en fornyelse av området legges på bordet. I 2008 ble det inngått en pakt mellom staten og næringslivet i området om en rehabilitering. Men fremdriften har vært svært treg, delvis på grunn av den økonomiske krisen som slo inn rett etter at pakten ble inngått.

På et møte 1. oktober med 400 aktører fra turistindustrien til stede sa president Paulino Rivero disse områdene må rehabiliteres nå, ellers har vi ingen fremtid, skriver laprovincia.es. Regjeringen presenterte på møtet det de kaller ”Plan for modernisering, forbedring og økt konkurranseevne i turistsektoren”.

Må få med næringslivet

Planen er avhengig av et stort initiativ fra det private næringslivet. Ordfører Marco Aurelio Perez i kommunen San Bartolome de Tirajana, hvor turiststedene ligger, inviterte forretningsfolkene til å sette alt inn på å gjennomføre en fornyelse. Planen er at et offentlig selskap for territorial planlegging og Miljø (GESPLAN) skal inngå avtaler med næringslivet.

Løfter pekefingeren

Rivero hevder at det ikke går å vente lenger, selv om det fortsatt er krisetider, fordi konkurrerende turistmål i Middelhavet, Afrika og Karibia kommer til å styrkes. Han advarte om at selskap som nektet å være med på å rehabilitere sine anlegg, vil skade de som gjør det, blant annet ved å svekke prisnivået.

Den regionale regjeringen vil ikke tillate noen få å gjøre skadelige ting, sa han på møtet.

Rivero oppmuntret byggesektoren til å delta i rehabiliteringen. Byggesektoren på Gran Canaria star nærmest helt stille og er i dyp krise for tiden. Rundt halvparten av arbeidsplassene er blitt borte. Krisen kommer trolig til å vare i seks år til, i og med at det er svært mange usolgte nye leiligheter på øya.

Tags