Golfturister bruker mye mer penger enn andre turister på Kanariøyene

Turister som reiser til Kanariøyene for å spille golf, bruker 54 euro mer per dag på ferien enn gjennomsnittet for alle turister.

Golfspiller i sving på Gran Canaria. Foto: Anfi Tauro

Gjennomsnittsturisten bruker 140 euro per dag på ferien, og golfturisten bruker 194 euro, ifølge tall som er presentert av Promotur, Kanariøyenes offentlige markedsføringsorgan for turisme.

Dette tallet gjelder kostnaden for hele reisen med fordeling per dag, både det som er betalt i avreiselandet og det som er brukt på Kanariøyene under ferieoppholdet.

Pengeforbruket på Kanariøyene er 39 euro per dag for gjennomsnittstrusten og 58 euro for golfturisten, 19 euro mer.

Nesten 140.000 golfturister i fjor

Kanariøyene fikk besøk av 138.170 golfturister over 16 år i 2017. Disse brukte 235 millioner euro på ferieoppholdene på øygruppen.

Golfturistene har en bedre økonomi enn gjennomsnittet. 36,8 prosent av familieinntektene er over 84.000 euro i året for golfturistene, mens det for andre turister er 16 prosent.

De er også mer lojale mot Kanariøyene i og med at 88 prosent av besøker Kanariøyene gjentatte ganger, mot 77,3 prosent for andre turister.

En av fire golfturister velger å bo på femstjerners hotell, mens andelen for andre turister er en av 14.

Flest golfspillere fra Storbritannia, Tyskland og Sverige

I fjor kom over en av tre (36,2 prosent) golfturist fra Storbritannia, drøyt (21,3 prosent) fra Tyskland, og 6,3 prosent fra Sverige.

Resten kom fra fra blant annet Belgia, Spania, Norge, Nederland, Irland og Frankrike.

Egen satsing på golfturisme

Kanariøyene har en nisjesatsing på golfturisme fordi dette er en av nisjene som gir mer inntekt per turist, og dermed økt sysselsetting og en økning i andre økonomiske aktiviteter, ifølge Promotur.

En egen nettside er startet for golfturisme på Kanariøyene, kalt "Open 365".

Navnet spiller på at golf kan spilles året rundt i det gode klimaet på Kanariøyene.

Golfturismen på Kanariøyene ble markedsført på golfturneringen Nordea Masters i Sverige 16.-19. august. Det blir også gjort på de store golfturneringene BMW PGA Champion i England, Road Show Golf i Tyskland og IGTM i Slovenia.

Kanariøyene har 25 golfbaner fordelt på fem øyer. Mange av banene ligger nær hoteller (noen ligger inne i hotellområdene) og badestrender.

På Tenerife ligger det ni golfbaner, på Gran Canaria sju, Fuerteventura fem, Lanzarote tre og La Gomera én.

Tags