Trengende familier tildeles innflytningsklare boenheter og livsviktig økonomisk støtte

Visocan, en organisasjon for sosiale boliger og infrastruktur på Kanariøyene, tilbyr midlertidige innflytningsklare bosteder til trengende familier.

Illustrasjonsfoto: mb

Boenhetene skal ferdigstilles av Visocan (Viviendas Sociales e Infraestructuras de Canarias) med et budsjettanslag på 4,5 millioner euro.

Dette for å kunne tilby disse midlertidig i nødstilfeller til trengende og sårbare grupper i samfunnet som har blitt utsatt for utkastelse, eller av andre grunner ikke har tilgang på ordinært bosted. De første bopelene tilbys familier som er direkte påvirket av utkastelse. 

Den 4. mai ble utvidelsen av “Det sosiale skjoldet”, som er en sosial beskyttelsesordning, godkjent av ministerrådet.

Med den nye utvidelsen varer ordningen til 9. august.

Ordningen inkluderer blant annet muligheten til å be om betalingsutsettelse eller delvis sletting av husleie i det tilfellet der eiendommen leies ut av et eiendomsfellesskap eller av det offentlige.

Samtidig ble stansen i utkastelser av familier i sårbare situasjoner forlenget, og den ekstraordinære forlengelsen av seks måneders boligutleie ble utvidet, under de samme vilkårene og betingelsene som den gjeldende kontrakten. 

Den spanske ministeren for transport, mobilitet og byplanlegging, José Luis Ábalos, har allerede bekreftet at en ny ordning er under utarbeidelse for å erstatte det nåværende ved ordningens slutt. På denne måten vil en ny ordning bli godkjent for å "strukturelt" beskytte sårbare familier uten alternative boliger før loven om retten til bolig er iverksatt.

 Visocan tilbyr derfor innflytningsklare boliger for å dekke de sårbares behov i nødstilfeller i påvente av den neste ordningen og i perioden det jobbes med utkastet til loven om rett til bosted.

 Det er forventet at den parlamentariske behandlingen skal være ferdig i slutten av 2022.

Tags