Lanserer strategi for å etablere trygge sykkelruter på Gran Canaria

Det er mange syklister på Gran Canarias veier og til tider halsbrekkende trangt mellom sykler og biler. Øyrådet på Gran Canaria har nå laget en strategi for å etablere 16 trygge sykkelruter.

Kartet viser øyrådets forslag til trygge sykkelruter på Gran Canaria.

Strategien er et ledd i å fremme bruk av sykler som transportmiddel på øya.

Den heter "Baser og kriterier for utvikling av sykkel på Gran Canaria", og er basert på en grundig studie.

Mange kriterier

Det er laget flere kriterier for sykkelrutene:

De skal blant annet tilpasses og merkes godt slik at de kan deles med biltrafikk på en tryggere måte, og det skal også tillates å ta med sammenleggbare sykler på busser.

Det foreslås både sportsruter for erfarne sportssyklister og profesjonelle og turruter, samt blandingsruter og returruter fra disse. Studien ble presentert i går, onsdag.

Sykkelnettverk

Det legges opp til et homogent transportnettverk basert på et sett med tekniske parametere for sykling i kommunene og uavbrutt mellom kommunene på Gran Canaria. Disse skal være godt merket.

Blant rutene som foreslås er en rute opp i fjellene til Cruz de Tejeda via Firgas, en rute i Ayagaures-ravinen og en stigning opp til Giles.

Dagens ruter skal forbedres

Eksisterende sykkelruter skal få bedre merking og bedre trafikkhåndtering.

Dette gjelder Rueda de Ayagaures mellom Maspalomas og Ayagaures, Pinar del Tamadaba mellom Tejeda og Artenara, og Ruedo Alto, en rundtur som starter og ender i Tejeda.

Blant andre kriterier kan det nevnes at fjellruter fortrinnsvis skal være sirkulære, og at den tekniske vanskelighetsgraden skal beskrives.

Sykling i tettsteder og byer

Det legges også vekt på sykkel som urbant transportmiddel, som er ideelt i Las Palmas, Vecindario, Arinaga, Jinamar-dalen, Telde, Maspalomas og ved Gran Canarias lufthavn.

Alle disse stedene er det et ganske flatt terreng som dominerer i tettstedene.

Hittil har det manglet en overskridende koordinering av sykkelstrategien, hvilket er hensikten med dette dokumentet.

Tags