Innfartsåren sørfra til Las Palmas blir delvis nattestengt

Lørdag morgen ble midtre kjørefelt på motorvei GC-1 til Las Palmas sørfra åpnet forbi rasstedet. Feltet skal holdes stengt om natten, kunngjør øyrådet på Gran Canaria.

Motorvei GC-1 er delvis stengt i området som er innsirklet. Om dagen er to av tre kjørefelt inn lot Las Palmas åpne, om natten bare ett kjørefelt. Ill: Google Maps/Canariajournalen

Av: Redaksjonen Redaksjonen@canariajournalen.no

Det midtre feltet skal holdes stengt mellom klokken 23 og 5 om morgenen, trolig ut desember.

Venstre kjørefeltet har vært åpent hele tiden, men det høyre forblir stengt. Busser og lastebiler får ikke passere, og må ta en omvei inn til byen.

Det var på tirsdag at en støttemur under motorveien raste ut. Det førte til lange køer sørfra som forplantet seg langt sørover forbi Gran Canarias lufthavn i rushtiden.

Det var tidligere oppdaget sprekker i støttemuren, som ble bygget på 1970-tallet. Muren var "under inspeksjon", ifølge øyrådet, men raste ut før en konklusjon om eventuelle tiltak var bestemt.

I sørgående retning er trafikken ikke berørt av veikollapsen.

Støttemuren raste ut like i utkanten av Las Palmas, mellom et avsaltingsanlegg og Hoya de La Plata, og på høyde med et tidligere tivoli.

En kontrakt for reparasjon av veien ble tildelt på onsdag, og det er beregnet at arbeidet vil ta seks måneder.

Det er bygd midlertidig støtte med betongpilarer under veibanen, hvilket er grunnen til at det midtre kjørefeltet kunne åpnes.

I løpet av tre uker skal det bygges et midlertidig kjørefelt parallelt med veien slik at det blir tre kjørefelt igjen. Noen palmer langs veien er flyttet for å gi plass til kjørefeltet.

Reparasjonen av veien er beregnet til å koste 1,6 millioner euro. Massene under veien må graves ut før et nytt fundament og ny støttemur kan bygges.

Tags