Farlig fjellside på Gran Canaria vil bli fjernet

Klarsignal er gitt for å rive en seksjon av en fjellside langs veien mellom Agüimes og Santa Lucia som står i fare for å rase ut.

En seksjon av denne fjellsiden, som ligger ved vei GC-550 på Gran Canaria, skal nå fjernes. Foto: Hugo Ryvik.

I går ga Gran Canarias kommisjon for kulturarv grønt lys for å ta bort den ustabile delen av fjellveggen, skriver Laprovincia.es.

Grunnen til at kommisjonen er koblet inn er at kulturminnet ”Cuevas y Graneros de la Audiencia” ligger på samme sted.

Riving eneste løsning

Riving av fjellseksjonen er angivelig den eneste mulige måten fjerne faren for forbipasserende biler og kulturminnene på.

Arbeidet kan gjøres i løpet av en til to uker, ifølge en talsmann for kommisjonen. Tiltak vil bli iverksatt for å sikre kulturminnene på best mulig måte.

Veien åpnes

Deretter kan vei GC-550 mellom Agüimes og Santa Lucia de Tirajana åpnes igjen, til stor glede for innbyggerne i området, som har måttet kjøre en 40 minutter lang omvei for å komme til Agüimes. Med veien åpen tar turen ti minutter.

Mange av innbyggerne i området har vært imot at veien skulle stenges.

Uenigheten toppet seg med en konfrontasjon der fire personer ble pågrepet av politiet etter å ha kjørt på den stengte veien.

Underskriftkampanje

Nabofelleskapet i området leverte i går et skriv med 140 underskrifter til Carlos Sanchez, som er ansvarlig for offentlige arbeider på Gran Canaria, skriver Laprovincia.es.

I skrivet ber de om en rask løsning på saken.

I tillegg ønsker de angivelig en korrigering av tidligere uttalelser til nyhetsmediene fra talsmann Miguel Mendez om at de fire personene som ble pågrepet hadde fjernet veisperringer. Det skal ikke medføre riktighet.

Denne pågripelsen anser nabofelleskapet for øvrig for å være en sterkt overdrevet reaksjon.