Timeshare-svindlere nøytralisert av politiet i Mogán

Fem personer mistenkes for å stå bak timeshare-svindel for rundt en halv million euro etter en over tre år lang etterforskning utført av Guardia Civil i Puerto Rico, Mogán. Alle fem er arrestert.

Illustrasjonsfoto:Guardia Civil

I en operasjon som har fått navnet Bankog er over 15.000 tilsvindlede euro funnet igjen etter undersøkelser av 20 bankkontoer, skriver Guardia Civil i en pressemelding.

De mistenkte er to spanjoler, en tysker, en brite og en østerriker. Alle har angivelig kriminelt rulleblad.

Finurlig svindelopplegg

Svindelen var rettet mot utlendinger, og gjengen holdt til i Malaga og på Balearene.

Etterforskningen startet rundt årsskiftet 2014/2015, da det kom inn anmeldelser om svindel til Guardia Civil i Mogán. Ofrene skal ha overført penger til spanske bankkontoer som de trodde var betaling for offentlige avgifter etter at et timeshare-selskap som holder til i Østerrike gikk konkurs.

Svindlerne presenterte seg som offisielle representanter for det spanske rettsvesenets administrasjon, og krevde inn disse falske avgiftene med hjelp av forfalskede offentlige dokumenter.

Bankkontoene pengene ble overført til var i Palma de Mallorca og Malaga og innehaverne var utlendingene som nå er mistenkt for svindelen.

Flyttet pengene kontinuerlig

Gjengen hadde angivelig etablert et system for å flytte penger kontinuerlig mellom forskjellige bankkontoer slik at de skulle bli vanskeligere å spore opp.

Guardia Civil har samarbeidet med Interpol i Bulgaria, Østerrike, Serbia og Tyskland for å identifisere og lokalisere svindlerne. Fire ble pågrepet i Palma de Mallorca, og en i provinsen Malaga.

Saken ligger nå hos domstolen i Palma de Mallorca, og det utelukkes ikke flere arrestasjoner.