Tidligere toppolitiker dømt til fengsel for korrupsjon på Lanzarote

Dimas Martín, tidligere president for øyrådet på Lanzarote, parlamentsmedlem på Kanariøyene og ordfører i Teguise, er dømt til sju år og fem måneder i fengsel i en korrupsjonssak på Lanzarote.

Foto: Pixabay

Dommen falt i provinsretten i Las Palmas. Han er også ilagt en bot på 250 000 euro, og er diskvalifisert fra offentlige verv i 22 år

Ni andre personer er også dømt i denne korrupsjonsskandalen, som kalles Union-saken. De dømte  er ilagt fengselsstraffer og bøter på over en million euro til sammenskriver avisen Canarias Ahora.

Martín  har vært leder for partiet PIL på Lanzarote. Han er dømt for dokumentforfalskning, svindel, bestikkelser og underslag.

Saken gjelder korrupsjon under tildeling av arbeidskontrakter og tjenestekontrakter i Arrecife på Lanzarote. Flere rådmenn og tjenestemenn i kommunen fra PIL og forretningsmenn var involvert

Andre tiltalte med sentrale posisjoner i kommunen har fått fengselsstraffer på henholdsvis fire år og to måneder, tre og et halvt år, ett og et halvt år og ett år og tre måneder.

Tre forretningsmenn er dømt til henholdsvis to og et halvt år, ett år og seks måneder, og ett år og tre måneder i fengsel.

En tidligere teknisk sjef i kommunen er ilagt en bot på 2190 euro, og en konsulent har fått en bot på 4225 euro.

Dette er ikke den første dommen mot Dimas Martín i Union-saken, som har pågått i over ti år. Den første tiltalen mot ham ble tatt ut i 2009, og han måtte gå av som president for øyrådet.

Han har sonet fengselsstraffer for tidligere dommer. Det er anslått at han eier eiendommer for over ti millioner euro som står i navnet til 50 andre mennesker.

Tags