Turister utsatt for nettbrett-svindel på Lanzarote

To eldre, franske turister ble svindlet for over 3000 euro da de kjøpte et nettbrett i en butikk i Playa Blanca på Lanzarote.

Svindelen er anmeldt til Guardia Civil. lllustrasjonsfoto: Guardia Civil

Svindleopplegget er det samme som Canariajournalen har omtalt i en rekke artikler om butikksvindel tidligere:

Turister tilbys et nettbrett eller et annet elektronikkprodukt til en lav pris, betalingen skjer med kort, kortene belastes med et lang høyere beløp enn det som er avtalt, og kjøperne blir sterkt distrahert i betalingsøyeblikket for at de ikke skal oppdage svindelen.

I dette tilfellet ble svindelen anmeldt, hvilket ikke skjer så ofte fordi svindelen som regel ikke oppdages før turistene er tilbake i sine hjemland.

60 euro ble til 3118 euro

Svindelen skjedde 13. juni, og to kredittkort ble belastet med til sammen 3118 euro, skriver Guardia Civil i en pressemelding. Den avtalte prisen for to nettbrett var angivelig 60 euro.

I likhet med tidligere svindeltilfeller av denne typen, tok selgeren rede på når kjøperne skulle returnere til sitt hjemland, og opplyste at nettbrettene måtte klargjøres først og kunne hentes om kvelden dagen før hjemreisen skulle skje.

Kredittkortene ble belastet med to beløp, 1438,50 og 1679,50 euro, da turistene hentet varene.

Anmeldt til politiet i Yaiza

De oppdaget imidlertid svindelen rett etterpå at kjøpet var utført, og anmeldte forholdet til politiet i Yaiza da de ikke kom noen vei med selgeren.

Politiet etterforsker en 43 år gammel butikkarbeider for svindelen. Signaturen på kvitteringer som er lagt frem av selgeren stemmer ikke over ens med signaturen til kjøperne, skriver Guardia Civil i pressemeldingen.

Tags