ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 20. DESEMBER 2018 - SIST ENDRET 27. FEBRUAR 2022
Juleposten kommer (kanskje) frem for de fleste på Kanariøyene i år etter at streiken ble avblåst i går. Foto: Creative Commons-lisens

Poststreik i Spania er avblåst – juleposten reddes

Fagforeninger som representerer postens ansatte i Spania hadde varslet streik i morgen, 21. desember og 26. desember. I går ble enighet oppnådd og streiken avblåst.

ANNONSE

De to varslede streikedagene er to av de mest intense dagene for posten, og en streik ville forsinket mange juleforsendelser.

Lønnsøkning og flere ansatte

Fagforeningene kom til enighet med posten om en lønnsøkning på ni prosent i løpet av tre år, sikring av 11.200 arbeidsplasser som kom til i 2016 og 2017, og rekruttering av 4055 nye i 2019 for å komme tilbake på det antallet det var for ti år siden.

Det ble også enighet om forbedringer i arbeidsforholdene og et pensjonsprogram.

Overbelastede postkontor

Fagforeningens representanter på Kanariøyene bekreftet i går at staben har vært overbelastet på flere postkontor de siste ukene, og ikke bare på grunn av den forrige streiken for kort tid siden, der tre av fire postansatte gikk ut i streik:

Det har vært en overraskende økning på 45 prosent i postforsendelser før jul, betydelig mer enn ventet.

Posten på Kanariøyene har styrket staben slik at det er 100 prosent dekning på stillinger, og økt antall timer for innleide og deltidsansatte, men enstreik kunne skapt alvorlige postproblemer på Kanariøyene, ifølge fagforeningene.

Posten i Spania har for tiden 51.000 ansatte.

ANNONSE

Hold deg oppdatert!

Følg oss på Facebook!

ANNONSE
ANNONSER