68 prosjekter til hurtigbehandling på Kanariøyene

Siden mai i fjor har regionsregjeringen på Kanariøyene erklært 68 prosjekter for strategisk viktige. Det betyr at saksbehandlingen skal gå på halve tiden av det normale.

Mange av prosjektene som har havnet i hurtigfilen er utbygging av vindkraft. Foto: Hugo Ryvik

De siste 17 erklæringene kom denne uken.

Ikke sikkert det blir noe av

En slik erklæring blir gitt til prosjekter som er viktige for utviklingen av det kanariske samfunnet, og betyr ikke nødvendigvis at prosjektene blir gjennomført.

Blant prosjektene er en biomassefabrikk som skulle produsere strøm av avfall i havnen i Las Palmas. Denne har imidlertid fått tommelen ned av helsedepartementet.

Mange vindkraftparker

56 av prosjektene er energiprosjekter, hvorav 53 er vindkraft, skriver avisa El Dia.

11 er turismerelaterte, og ett gjelder et forsknings- og utviklingsprosjekt for gjenvinning av plast til drivstoff.

707 millioner til vindkraft

De 53 vindkraftprosjektene representerer en investering på 707 millioner euro og vil sysselsette 1700 mennesker i byggefasen og 114 i driftsfasen.

De er ventet å få en total installert effekt på mellom 488 og 500 megawatt.

Plastgjenvinningen er et prosjekt til 30 millioner euro.

Badeland og hoteller

En enorm badepark til 60 millioner euro på Gran Canaria er med blant prosjektene.

Dessuten en utvidelse av Hotel Villa del Conde for 26,8 millioner, bygging av to hoteller i Pasito Blanco på Gran Canaria til 246 millioner, nyoppbygging av Hotel Riu Palace Oasis (46 millioner), og Lopesan Hotel Boutique (48 millioner).

På Fuerteventura skal en dyrepark utvides for 22 millioner, og på Tenerife skal Arico bygge fire hoteller for 300 millioner euro.

33 av prosjektene er på Gran Canaria, hvorav 27 vindparker, fire turistprosjekter og en biomassefabrikk.

20 er på Tenerife, hvorav 17 vindkraftparker, fire turistprosjekter, en biomassefabrikk og gjenvinningsprosjektet for plast.

På Fuerteventura er det 8 vindkraftparker og ett turistprosjekt, på Lanzarote 4 vindkraftprosjekter, og på La Palma ett vindkraftprosjekt