Skal bygge korridor for fotgjengere til badesteder i Arinaga

En fotgjengerkorridor skal gi bedre tilgang til badesteder på nordsiden av kystbyen Arinaga, som ligger sørøst på Gran Canaria.

Oversiktsbilde over Las Olas i Arinaga. Foto: Agüimes Kommune

Korridorene skal knytte sammen de sørlige delene av Playa de Arinaga med badestedene Risco Verde og Muelle Viejo, som er høyt verdsatt av lokalbefolkningen.

Disse badestedene har nylig gjennomgått en betydelig renovering.

Omfordeling av badegjester

Fotgjengerkorridoren vil bidra til at både fastboende og turister vil spre seg til flere deler av Playa de Arinaga, i tillegg til de sørlige delene, skriver Agüimes kommune i en pressemelding.

Områdene av Playa de Arinaga som tiltrekker seg flest turister i dag, ligger i Los Barquillos, Avenida de Los Pescadores, La Planita, El Muelle og Soco Negro.

Planen er at arbeidene med fotgjengerkorridoren skal komme i gang i årets fjerde kvartal, og være ferdig i løpet av åtte måneder.

Gangrute

Korridoren skal starte fra Parque de Las Olas, hvor det er parkeringsplasser for biler, og skal gå til Risco Verde-promenaden.

En fotgjengerplattform skal bygges langs veien, som får nedsatt fartsgrense. Fotgjengere får prioritet over veitrafikken, skriver kommunen i pressemeldingen.

Fortauet blir taktilt ved fotgjengeroverganger, og det skal gis full tilgang for bevegelseshemmede

Samfinansiering

Budsjettet er på 1 266 461 euro. Prosjektet blir en samfinansiering mellom Kanariøyenes turisme- industri- og handelsdepartement og øyrådet på Gran Canaria.