Nye La Lajilla-stranden i Arguineguin er offisielt åpnet

I dag, onsdag, var det offisiell åpning av La Lajilla-stranden i Arguineguin. Nå fins det penger til å fortsette arbeidet med å bygge en bedre strandpromenade til Anfi del Mar.

Byggingen av stranden er første fase i arbeidet med å lage en bedre strandpromenade mellom Marañuelas-stranden i Arguineguin sentrum og Anfi del Mar-stranden lenger vest.Godt beskyttet

Stranden er belagt med sand og beskyttet av en molo.

Et eleveløp som tidligere løp ut i strandområde fra Branco de Costa Alegre er lagt i en 200 meter lang kanal slik at stranden ikke blir ødelagt når elveløpet blir fylt med rennede vann under nedbør.

Nye terrasser, belysning, vanntilførsel og sanitæranlegg, telekommunikasjon og hageanlegg er kommet på plass. Senere skal det også komme en kiosk med matservering.

Fase to starter snart

Den spanske regjeringen innvilget en pengestøtte på 500 000 euro til første fase av arbeidet.

I går ble det vedtatt av den regionale regjeringen en innvilgning på 1,3 millioner euro til fase to av arbeidet med strandpromenaden, som er 2,5 kilometer lang. Dette er en del av en kystkonovensjonsavtale som er inngått med den spanske staten.

Planer for promenaden har eksistert i 20 år, men først nå blir det realisert.

Mogán kommune får cirka én million turister hvert år, og er det området som foretrekkes av nordmenn. Mange nordmenn har kontaktet Canariajornalen med spørsmål om når strandpromenaden skal forbedres i sin helhet.

Dette skal gjøres

Mogan kommune skriver i en pressemelding på sine nettsider i dag at intensjonen nå er å rehabilitere en 272 meter lang strekning mellom La Lajilla-stranden og La Carrera-stranden.

Det skal også på plass en barriere mot bruddvann langs denne delen av strandpromenaden, hvor sjøen ofte gjør stor skade, senest under stormen Emma i februar/mars.

Det blir i tillegg vurdert å bygge et utsiktspunkt på strekningen.

Flere forbedringer i kommunen

Regionsregjeringen har i tillegg innvilget 300 000 euro til andre tiltak i kommunen. Noe av dette blir brukt for å oppnå kvalitetsutmerkelsen Blått flagg for flere av strendene.

I tillegg skal offentlige toaletter i Playa de Las Marañuelas og Taurito rehabiliteres, og det skal på plass en redningsstasjon i Patalavaca.

I Puerto Rico skal det brukes 200 000 euro på rekke tiltak knyttet til kjøpesenteret og 1000 000 skal brukes til å forbedre tilgjengeligheten for gangbroer i Puerto Rico og Playa de Mogan tilkoblingsmuligheter og tilgjengelighet av broer som eksisterer i Puerto Rico og Playa de Mogán.

Ordføreren i Mógan kommune, Onalia Bueno, ministeren for turisme, kultur og idrett, Isaac Castellano, kastet glans over åpningen sammen med flere kommunepolitikere. Foto: Mogán kommune.