Mister konsesjonen på å drive Anfi-stranden

Selskapet som driver den populære Anfi-stranden på Gran Canaria, Narval SL, mister angivelig konsesjonen på driften etter en dom i nasjonalretten.

Det er tvist om retten til å drive Anfi-stranda sørvest på Gran Canaria, et område på over 140 000 kvadratmeter som gir inntekter på 300 000-500 000 euro i måneden. Foto: Hugo Ryvik

Det skriver avisa La Provincia i dag.

Offentlig område

Stranden er i offentlig eie, og timeshare-selskapet Anfi Gruppen hadde konsesjon på å drive de kommersielle aktivitetene på stranden fra 1989 til 2009.

Driften omfatter blant annet utleie av restauranter, vannsport, solsenger og virksomhet på den kunstige Hjerteøya.

Fikk ikke forlenget konsesjonen

I 2009 ble det søkt om forlengelse av konsesjonen, men dette ble avslått. I stedet ble Narval innvilget konsesjon i 2011.

Narval drives av sønnen til Santiago Santana Cazorla, toppsjefen i det kanariske selskapet Grupo Santana Cazorla, den norske Lyng-familiens partner i timeshare-selskapet Anfi Gruppen, som blant annet omfatter anlegget Anfi del Mar, hvor Anfi-stranden ligger.

Lyng-familiens selskap Anfi Internacional BV gikk til retten for å få konsesjonen omgjort, og har nå vunnet frem med sitt krav: Narval er fradømt konsesjonen i nasjonalretten.

Anfi Internacional eier den ene halvparten av Anfi Gruppen og Santana Cazorla eier den andre halvparten. Styreleder Santiago Santana Cazorla har dobbeltstemme, slik at Cazorla-selskapet kontrollerer selskapet.

De to eierselskapene har flere konflikter gående mellom seg.

Tags