Åpner for planlegging av hundestrender på Tenerife

Medlemmer av øyrådet på Tenerife har fått gjennomslag, og arbeidet med planlegging av sårt etterlengtede hundestrender iverksettes. 

Nå blir det snart mulig for de firbente å kose seg på stranden i sommervarmen. Foto: Annerleyhub

Partigruppen fra Coalición Canaria-Partido Nacionalista Canario (CC-PNC), har med støtte fra andre partier, fått gjennomslag i øyrådet for sitt forslag om å tilrettelegge flere strender for folk med hund.

Det som ble presentert er et samarbeidsforslag der kommunene og øyrådet sammen skal planlegge, utforme og sørge for gjennomføring av prosjektene i henhold til forskriftene.

I tillegg er det foreslått endring av de kommunale vedtektene for benyttelse av strandområdene. 

Talsmann for CC-PNC, Antolin Bueno påpeker at dagens tilbud ikke er i nærheten av å dekke etterspørselen, og at tilbudene som eksisterer har en veldig konsentrert beliggenhet sør på øya.

På Tenerife er det per nå 250.957 hunder ifølge Zoocan (Registro Canario de Identificación Animal), mens det samtidig kun finnes tre strender der hunder har tilgang:

 El Callao/Las Bajas (Arona), Playa del Puertito de Güímar og Playa El Confital (Granadilla de Abona).

Øyrådet på Tenerife skal dermed samarbeide med de ulike distriktene om planlegging og tilrettelegging av hundestrender fordelt på hele øya.

Til dette har de fått tilgang til økonomiske midler som skal hjelpe kommunene å realisere planene.

Det vurderes også en fremtidig lansering av en app, som skal tilby informasjon om alt fra hvor man finner disse hundestrendene til info om skikk og bruk og dyrevelferd.

Tags