Kanarisk oppfinnelse kan redde flere mennesker fra å drukne

Saúl de León fra Kanariøyene har funnet opp en hendig, automatisk oppblåsbar redningsbøye kalt OneUp Saves som ikke er større enn en vannflaske i uoppblåst tilstand. Nå er den klar for lansering.

OneUp Saves er en livbøye som er så liten at alle kan ha en med seg på stranden, Foto: OneUp Saves

Vekten på bøyen er 370 gram, og den er sylinderformet og 17 centimeter lang. Dermed skal den være lett å kaste dit du ønsker at den skal lande.

Når den lander i vannet, blåses den automatisk opp til redningsbøye  i løpet av to sekunder.

Internasjonal folkefinansiering

OneUp Saves var en av vinnerne i Philip Morris Entrepreneurs Program, og den eneste av alle vinnerne fra Spania som er valgt ut til internasjonal kronerulling i stor skala, skriver Europa Press.

Kronerullingen skal håndteres av det amerikanske markedsføringsbyrået Rain Factory på Indiegogo-plattformen. Lanseringsdato er 20. mars.

Alle kan ha en

De León tror at redningsringen vil redde mange liv. Han viser til at alle kan bære med seg en OneUp Saves og være potensielle livreddere.

Hvis folk kan bære med seg solkrem, kan de bære med seg OneUp Saves også, mener han.

De León peker på at 80 prosent av drukningsulykkene på Kanariøyene skjer på strender uten livreddere.

På Kanariøyene omkom 93 personer av drukning i 2017, over dobbelt så mange som det omkom i trafikken, og i Spania omkom 600 mennesker.

Den kanariske regjeringen, Røde Kors, sjøredningstjenesten og flere hoteller på Kanariøyene skal ha vist interesse for OneUp  Saves.

Lenker

Se demonstrasjonsvideo av OneUp Saves