200 personer ble jaget bort fra Tauro-stranden på fredag

Politiet viste på fredag bort 200 personer som hadde inntatt Playa de Tauro sørvest på Gran Canaria., skriver nyhetsbyrået Efe.

Det er forbudt å bruke Tauro-stranden, men mange mennesker tar seg likevel til rette i påsken og blåser i forbudet. Foto: Anfi

Tauro-stranden er stengt på grunn av uregelmessigheter i byggingen og det er ikke tillatt å bruke den, selv om det er lagt 70.000 tonn sand fra Sahara på den tidligere rullesteinstranden. Sanden var ferdig lagt i fjor sommer.

Stranden er stengt fordi det pågår en juridisk prosess på grunn av at miljømessige krav angivelig ikke ble oppfylt da det ble gitt tillatelse til å bygge stranden.

Den tidligere kystsjefen på Kanariøyene, José María Hernández de León, ble i fjor høst avsatt. Påtalemyndighetene kjører nå en sak mot ham for å angivelig ha gitt grønt lys til byggingen selv om han visste at kravene ikke var innfridd, og for at han skal ha forfalsket dokumenter i saken. Kravet er tre års fengsel.

Det har også tidligere skjedd at folk har tatt seg forbi sperringene for å bruke stranden, men nå i påsken har Guardia Civil tydeligvis hendene fulle med å vise bort folk fra stranden.

Tags