Tennis i verdensklasse på Tenerife i høst

Tennismiljøets øyne rettes mot Tenerife i høst når både en WTA 250 turnering og en ATP Challenger Tour-turnering går av stabelen.

Foto: MaxiSports

Abama Tennis Academy, i kommunen Guía de Isora på Tenerife blir for første gang vertskap for turneringene.

Tennisskolen har i år fått tildelt ikke bare en, men to turneringer; en for damer (Women's Tennis Association) og en for menn (Association of Tennis Professionals).

Den første turneringen, “Tenerife Ladies Open”, vil finne sted fra 18.-24. Oktober.

Turneringen skal spilles på hardt underlag, og har en pengepremie på 200 646 euro.

Dette er den andre WTA 250-turneringen på spansk jord etter Mutua Madrid Open, som gikk av stabelen i Madrid i vår.

Arrangementet er et av mer enn 50 turneringer som holdes av WTA årlig. 

Neste turnering, ATP Challenger Tour, vil finne sted på samme baneanlegg og med samme type underlag allerede en uke senere, fra 1.-7. November.

Pengepremien er på 44 820 euro, og denne ATP-turneringen er den ellevte i Spania i 2021, noe som er ny rekord. 

Tennisspilleren David Marrero, tidligere nummer fem på verdenstoppen i double, skal være turneringsdirektør for begge turneringene. 

Ønsker å tilby topp kvalitet 

Abama Tennis Academy åpnet i 2005 og har nylig renovert mange av sine fasiliteter.

Anlegget består av; syv Flexi-Pave®-baner (ofte kjent som hurtigbane, liknende den som brukes i US Open), fire padeltennisbaner, et hvileområde for spillerne, tribuner med plass til 600 tilskuere ved hovedbanen, garderober, parkområder og parkeringsområde. 

I spissen for Abama Tennis er Brendan Breen, som er leder for anlegget i regi av Tropical Turística Canaria.

I tillegg til et tennisanlegg i verdensklasse, kan Abama-gruppen også skryte av det som er vurdert til å være Kanariøyenes beste golfanlegg, Abama golf og to femstjerners hoteller der det ene er tildelt utmerkelsen “verdens beste golfhotell”, i den siste utgaven av International Hotel Awards (IHA). 

Ifølge Breen er det å være vertskap for disse turneringene en gylden mulighet, til å synliggjøre mulighetene som finnes på Kanariøyene innen tennis, og samtidig skape mer mangfold innenfor turistnæringen.

“Vi har jobbet hardt for å sørge for å tilby førsteklasses fasiliteter som gjør oss i stand til å holde profesjonelle turneringer og etapper.

Jeg tror at tildelingen av turneringene er resultatet av et godt utført arbeid og av å ha skapt et miljø som er skreddersydd for sporten” understreker Breen i sin uttalelse.

Videre påpeker han blant annet det spesielle klimaet med en årlig gjennomsnittstemperatur på 23 grader celsius, det fantastiske naturlandskapet og det faktum at Abama allerede er et ettertraktet mål for matturisme, med sine 14 internasjonale restauranter.

To av disse har fått tildelt Michelin-stjerner og tre har fått tildelt Berasategui-merket. 

“Dette er også en gylden mulighet for kanariske tennisentusiaster som ønsker å oppleve de beste talentene innen tennis på toppnivå uten å måtte reise utenfor øyene.

Det vil også oppmuntre til utøvelse av tennis i øygruppen.”, legger Breen til. 

I tillegg til et høyt kvalifisert knippe trenere med internasjonal erfaring, tilbyr tennisskolen en rekke tjenester, blant disse er leie av bane, treningsleirer for voksne og barn og forskjellige treninger og kurs hele året.

Tags