Svensk seier og norsk andreplass på 10.000-meter i Las Palmas

Dace Landström fra Vallentuna FK i Sverige tok seieren i kvinneklassen på 10.000-meters løpet under Gran Canaria Maraton i dag.  Ole Petter Fjeld fra Nøtterøy i Norge ble nummer to i herreklassen.

Ole Petter Fjeld (til høyre) løp inn til en sterk andreplass i Las Palmas i dag. Her med vinneren Francisco Cabrera Galindo og nummer tre, Ayoze Pérez Tereja, Foto: Gran Canaria Deportes

Fjeld var med tiden 31.37 bare 18 sekunder bak vinneren, Francisco Cabrera Galindo.

Landström gikk i mål på 38.22, 50 sekunder foran Rebecca Brassington.

Cirka 2500 løpere var påmeldt 10.000-meteren. I 2016 vant den norske 16-åringen Tore Dybdahl distansen i herreklassen.

I maratonet seiret Moses Mbugua Gaikarira i herreklassen og Betty Chepleting i kvinneklassen.

Halvmaratonet ble vunnet av Sergio Bruno Monteiro Dias i herreklassen og Aroa Merino Betancour i kvinneklassen.