Høsten er konkurransetid for vannsport på Kanariøyene

En rekke konkurranser i forskjellige typer vannsport blir arrangert om høsten på Kanariøyene, flere av dem med internasjonalt tilsnitt.

Bodyboarding nord på Gran Canaria er en av de mest spektakulære konkurransene som arrangeres på Kanariøyene i høst. Foto: Promotur

Det behagelige helårsklimaet gjør at mange typer sportsutfordringer kan gjennomføres på land og i havet gjennom hele året på Kanariøyene, både i frodige skoger, dyner av lava og i krystallklart vann.

Nytt begrep

Det har fått Promotur, det offentlige selskapet som markedsfører turisme på Kanariøyene, til å finne opp et nytt begrep for Kanariøyene:

Ekstremosfærereservat.

Kvaliteten på fasilitetene og de mange konkurransemulighetene gjør angivelig at Kanariøyenes prestisje i idrettskretser rundt omkring i verden øker år for år, ifølge en pressemelding fra Promotur.

I høst arrangeres blant annet regattaer, svømmekonkurranser i åpent vann, surfemesterskap, triatlon og konkurranser i undervannsfotografering.

Ny triatlonkonkurranse

Challenge Mogán Gran Canaria er en triatlonkonkurranse som arrangeres for første gang 17. september i år.

På deltakerlisten står flere profesjonelle triatleter, blant annet de spanske og slovenske mesterne Pablo Dapena og Domen Dornik. Gurutze Frades er også med før han drar videre til Ironman-mesterskapet på Hawaii i oktober.

Mange av idrettens europeiske eliteutøvere kommer angivelig til Gran Canaria for å teste seg før de deltar i verdensmesterskapet på Hawaii. Utøvere fra 20 land deltar i Mogán.

Havsvømming på La Palma

Travesía a Nado Isla de La Palma er en konkurranse i langdistansesvømming som også går av stabelen 17. september.

Denne er, med sine 20 kilometer, den lengste svømmekonkurransen på Kanariøyene, og dette er det tredje året konkurransen arrangeres.

Den kjente idrettsutøveren David Meca, som flere ganger har vært Europa- og verdensmester i langdistansesvømming, har deltatt hvert år.

Laserseiling på Lanzarote

Copa de Canarias Láser Radial er Kanariøyenes mest populære laser radial-konkurranse. Den pågår i Arrecife havn på Lanzarote 17.-18. september.

Mellom 25 og 30 deltakere seiler trapesformede baner på i alt 13,5 kilometer for å kvalifisere seg til den spanske laser radial-cupen.

Mange er kvinner, i og med at idrettsgrenen er nemlig en olympisk øvelse for kvinner, men ikke for menn. Copa de Canarias tiltrekker eliteseilere, både spanske mestere og utøvere med gode resultater i europeiske mesterskap.

Undervannsfotografering på El Hierro

Open Fotosub Isla de El Hierro, en konkurranse i undervannsfotografering på El Hierro, arrangeres i år for 20. gang fra 1. til 30. oktober.

Nytt i år er blant annet muligheten til å delta på internettet hele året fra januar til august, uten å vente til oktober.

Noen av verdens beste undervannsfotografer deltar under konkurransen i oktober.

Svømming over El Río

Under svømmearrangementet Travesía a nado El Río på Lanzarote 8. oktober krysser deltakerne den smale kanalen som skiller øyene Lanzarote og La Graciosa fra hverandre.

Starten går fra Bajo Risco-stranden. Distansen er 2600 meter, og målet er båtrampen i Caleta de Sebo-havnen på La Graciosa. Den skal nås på under én time.

Arrangementet går i det havreservatet som har det største overflateområdet i Spania, kjent som El Río, og er et av de mest populære på Kanariøyene.

Bodyboarding på Gran Canaria

Frontón King Bodyboard arrangeres i mektige bølger på kysten av Gáldar nord på Gran Canaria fra 15. til 30. oktober.

Noen av verdens beste utøvere deltar i det som er en av de mest populære bodyboarding-konkurransene på Kanariøyene.

El Frontón-bølgen anses som en av de beste i verden til bodyboarding.

I tillegg til å mestre bølgene, må deltakerne bestå en avsluttende test som går ut på å løfte 80 kilo bananer mens publikum teller til ti.

Svømmer fra Lanzarote til Fuerteventura

Travesía a nado La Bocaína er en konkurranse hvor deltakerne skal svømme 15 kilometer fra Playa Dorada på Lanzarote til Corralejo på Fuerteventura.  

Konkurransen blir ansett som en av de viktigste svømmearrangementene i åpent vann på Kanariøyene, og er en av de mest prestisjefylte utholdenhetstestene i spansk svømmemiljø.

Konkurransen arrangeres 5. november.

Atlanterhavskryssing

ARC Atlantic Rally for Cruisers er en verdens lengste transoseaniske regatta.

Over 200 seilbåter med cirka 1200 mennesker om bord seiler fra Las Palmas på Gran Canaria til de karibiske øyer, en distanse på 2700 nautiske mil.

Arrangementet har pågått siden 1986, og går i går av stabelen fra 6. til 27. november. I denne perioden er det også en rekke arrangementer for seilerne og publikum i småbåthavnen i Las Palmas.

Flere norske båter deltar vanligvis i denne regattaen.

Tags