19 mindreårige er dømt til pilegrimsvandring på Gran Canaria

Denne helgen skal 19 mindreårige gå 45 kilometer langs pilegrimsruten Camino de Santiago Canario fra San Bartolome de Tirajana i sør til Gáldar i nord på Gran Canaria etter ordre fra en dommer.

Camino de Santiago Canario går over fjellene sentralt på Gran Canaria. Foto: Cabildo de Gran Canaria

Dommer Reyes Martel har avlagt dommen i ungdomsdomstolene i Las Palmas. Alle de 19 er mellom 16 og 18 år gamle, og er dømt for småsaker, de fleste for å ha truet sine foreldre.

Se bilder av skadene på Antena 3

Martel står bak et prosjekt kalt UP2U (www.up2uproject.org) som går ut på å reintegrere ungdommer i samfunnet, skriver avisen Canarias 7.

Går sammen med foreldrene

Mange av ungdommene skal gå pilegrimsruten sammen med sine foreldre for å gjenetablere forholdet mellom dem og reparere skadene, sier Martel til Canarias 7.

20 andre mindreårige som er inne i forskjellige sosiale hjelpeprogrammer skal også gå pilegrimsruten sammen med de dømte.

Alle kan delta

Alle familier med mindreårige som ønsker å gå ruten kan delta mot å betale 15 euro. Det maksimale antallet er begrenset til 200, og påmeldingsfristen går ut i dag.

Vandringen starter på fredag ettermiddag.

Bekymret over utviklingen

Dommer Martel sier til Canarias 7 at hun er dypt bekymret over det økende tilfeller av ungdommer som angriper sine foreldre verbalt med trusler og fysisk. I fjor skal det ha vært over 400 slike saker på Kanariøyene.

UP2U-prosjektet ble satt i gang ved utgangen av 2016. Programmet tilbyr sportsaktiviteter, kurs og andre aktiviteter til mindreårige.

Idéen om å dømme ungdommene til å foreta pilegrimsvandringen er inspirert av lignende dommer som en annen dommer, Emilio Calatayud i Granada, har gitt tidligere, ifølge Martel.