Spansk avis skriver hvor billig det er å være nordisk turist på Kanariøyene

Den spanske avisen ABC har publisert en artikkel med tittelen "Det er billig å være nordisk turist på Kanariøyene" hvor de sammenligner priser på forskjellige varer på Kanariøyene med Sverige og Norge.

Las Arenas er et populært kjøpesenter i Las Palmas. Foto: Hugo Ryvik

Som eksempler trekker avisen frem at en boks øl eller en flaske vin er 79 prosent billigere enn i Norge.

Dessuten at melk er 56 prosent og ris 65 prosent billigere. Det står ikke hvor de har hentet prisinformasjonen fra.

80 prosent billigere flaskevann

Videre skriver de at et restaurantmåltid koster 55 prosent mindre på Kanariøyene, og at prisforskjellen på en flaske vann kan være opptil 80 prosent, selv om det flommer av rent drikkevann i skandinaviske land.

Det vises også til at bensin er 36 prosent billigere enn i oljenasjonen Norge. Dessuten at kaffe er 71 prosent billigere og alkoholfri drikke 55 prosent billigere på Kanariøyene.

I tillegg skriver avisen at brød er 76 billigere enn i Sverige, egg 53 prosent billigere, kyllingbryst 58 prosent billigere og tomater 71 prosent billigere.

Billigere klær også

Kleseksempler blir også nevnt i artikkelen med at det koster 27,9 prosent mindre å kjøpe klær i butikker som Guess, Zara eller den svenske kjeden H&M på Kanariøyene.

Og at et par Nike joggesko er 32 prosent billigere.

Mye lavere boligleie

For de som vil bo på Kanariøyene og leie en bolig på 85 kvadratmeter, koster det angivelig 85 prosent mindre.

Besøk på treningssenter koster visstnok 78 prosent mindre og et kinobesøk 58 prosent mindre.

Stor inntektsforskjell

Avisen nevner også lønnsforskjellene.

I Malmø er gjennomsnittslønnen per måned etter skattefradrag 2.165 euro, og på Kanariøyene 1.015 euro, påpekes det.

Påpeker stor økning av nordiske turister

ABC viser til at skandinaviske turister kommer til Kanariøyene på grunn av solen og at det er billig, og viser til den voldsomme økningen det har vært i antallet turister som reiser til øygruppen.

Antallet nordmenn er mer enn fordoblet på Gran Canaria til langt over 300.000 siden 2001 og antallet svensker har økt fra drøyt 250.000 til over 340.000.

Nordiske turister er også ivrige brukere av Airbnb og Homeaway når de ordner bosted under feriene på Kanariøyene, skriver ABC og viser til offisiell statistikk fra Istac.

Derfra har de også angivelig hentet data som sier at 33,4 prosent av nordiske turister er entrepenører, at den nest største gruppen er studenter, og at den tredje største er arbeidsledige eller husmødre.

Tags