Solgte piratkopier av merkevarer innen mobiltelefoni og datamaskiner på Gran Canaria

Politiet har arrestert en mann for salg av store mengder piratkopierte merkevarer innen mobiltelefoni og datamaskiner på Gran Canaria

Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons

Dette er brudd på loven om opphavsrett, skriver Guardia Civil i en pressemelding.

Varer til en verdi av 31 000 euro er beslaglagt.

Den 66 år gamle mannen er spanjol, og driver en butikk som selger elektronikkprodukter i Las Palmas.

En autorisert, teknisk ekspert som jobber for selskapet som lager de ekte originalproduktene, meldte fra til politiet om at det ble solgt falske kopier i butikker i Las Palmas.

18. februar inspiserte politiet flere butikker og lager i byen. Blant annet i næringsområdet El Sebadal, hvor det ligger en bedrift som er mistenkt for engrossalg av piratkopier til flere selskaper på Gran Canaria og andre steder i Spania.

930 piratkopierte tilbehør til mobiltelefoner ble beslaglagt, og eieren av selskapet ble arrestert.

I en studie gjort av Euipo, et EU-observatorium for beskyttelse av opphavsrett, viser man til at det kan ha blitt omsatt piratvarer for 400 milliarder euro på verdensbasis fra 2013 til 2016. Dette utgjør 3,3 prosent av komersiell handel.

På Kanariøyene blir det så godt som hver måned gjort arrestasjoner og store beslag av piratvarer.

I Spania er det nå ikke bare forbudt å lage, distribuere og selge forfalskede produkter, men også å kjøpe slike varer. Du kan også risikere problemer i tollen på lufthavnen i hjemlandet ditt hvis du returnerer med piratvarer.