Søppel hoper seg opp på gatene i Mogán

Turister og innbyggere i Mogán kommune sørvest på Gran Canaria er fortørnet over at søppel ikke hentes som normalt og hoper seg opp i gatene.

Søppelkonteinere i Puerto de Mogán. Foto: Hugo Ryvik

Årsaken er en arbeidskonflikt der renholdsarbeiderne i kommunen, som er ansatt i selskapet Caseur, krever å få tilleggsbetalt for nattarbeid, skriver avisen Canarias Ahora.

Det får de angivelig ikke, selv om de skal ha fått en avtale om 100 euro for nattarbeid. Selskapet hevder angivelig at det er kommunen som ikke betaler nattillegget.

Starter tre timer senere

Arbeiderne har derfor fra mandag av begynt arbeidsdagen klokken 6 om morgenen i stedet for klokken 3 om natten, og jobber til klokken 12.50 i stedet for 9.50.

I tillegg lar de være å hente søppel enkelte steder i kommunen, men ikke samme sted hver dag. På tirsdag var det ingen søppelhenting i Taurito, hvor det ligger flere store hoteller, Playa de Tauro, Playa del Cura, to havner i Puerto Rico, gater ved kjøpesenteret i Puerto Rico, Loma de Puerto Rico, og El Cercado.

I dag er søppel hentet disse stedene, mens andre steder er utelatt.

For mye avfall

Arbeiderne klager også på mengden med søppel som de må frakte. Lastebiler som er beregnet på 6000 kilo last må angivelig ta 8500-9000 kilo, og de som skal ta 12.000 kilo må ta med opptil 14.000 kilo.

Caseurs kontrakt med kommunen gikk egentlig ut i 2012, men selskapet har fått en midlertidig forlengelse som fortsatt gjelder. Kommunen er i en prosess med å legge tjenesten ut på anbud.